Kılıçdaroğlu: ABD Gülen'i iade etmezse...

Kılıçdaroğlu: ABD Gülen'i iade etmezse...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gülen Cemaati mensuplarına yönelik operasyonların hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğini belirtti.

A+A-

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle kavhaltıda buluşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“OHAL döneminde Meclis'in kapatılmasını çok doğru bulmuyoruz. Devletin yeniden inşasını öngören bütün düzenlemelerin, OHAL yasasıyla yapılmasına karşı çıkıyoruz. Bu darbe girişimini fırsatçılık kabul edip parlamentoyu devre dışı bırakmak olur. Devletin inşaası yürütme organının değil, yasama organının görevidir. Bu devlet bir siyasal partinin devleti değil, hepimizin. 

HDP, elbette ki 6 milyon vatandaştan oy alıp Meclis'e gelen meşru bir organ. Terör olaylarının sonlandırılması konusunda üzerine düşen görevler var. Gayet açık net, terörü kınaması, ortak tavır takınmasını hepimiz istiyoruz. HDP'yi dışlarsanız onu meşru zeminin dışına çıkarmış oluruz. 

Hükümet FETÖ ile ilgili bütün bilgileri ABD'ye aktarmalı. ABD kendi hukuk sistemi içinde bunu Türkiye'ye teslim etmeli. Eğer ABD vermiyorsa, Fetullah Gülen kendisi Türkiye'ye gelmeli. Diyorsun ki ‘Ben masumum.' O zaman gel Türkiye'ye, yargılan. Veriler, ana aktörün Fetullah Gülen olduğunu söylüyor. O zaman Türkiye'ye iade etmesi lazım. Edilmemesi bir kırılma yaratır. Umarım böyle bir kırılmaya ABD müsade etmez. 240 kişiye yakın insanın hayatını kaybettiği, Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimine rağmen vermezse bir kırılma olur."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.