Kılıçdaroğlu: İstifanız için kaç kişinin ölmesi lazım?

Kılıçdaroğlu: İstifanız için kaç kişinin ölmesi lazım?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki katliamın ardından İçişleri ve Adalet bakanlarının istifa etmemelerini eleştirerek, “Her olayda istifa olmazmış. Doğru her olayda olmaz. 97 kişi öldü, daha ne istiyorsunuz? Ne zaman istifa edeceksiniz? Televizyon

A+A-

Gaziantep'te sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Katliamı'nın ardından gündeme oturan “güvenlik zafiyeti” tartışmasına ilişkin konuşan CHP lideri, Türkiye'de güvenlik sorunu olduğuna dikkati çekerek, “Cilvegözü'nde bomba patladı, Reyhanlı'da bomba patladı, Suruç'ta bomba patladı, Ankara'da bomba patladı. Bugün ortaya çıkan bir gerçek var. Daha önce canlı bomba olarak aranan kişiler bu bombaları patlattılar. Listelerde yer alan bu kişiler Ankara'nın göbeğinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne 500 metre mesafedeki bir alanda patlattılar. Sorumlusu kim?” diye sordu.

“Her olayda istifa olmazmış; 97 kişi öldü, yetmiyor mu?”

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na İçişleri ve Adalet bakanlarının görevlerinden ayrılmaları gerektiğini söylediğini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, “Her olayda hemen istifa mekanizması doğru değil. Hemen istifa ile çözüm bulamazsın,” sözlerine göndermede bulunarak, “Kaç kişinin ölmesi lazım sizin ayrılmanız için. Ben bu soruyu sormak zorundayım. 97 kişi yetmiyor mu? Her olayda istifa olmazmış. Doğru her olayda olmaz. 97 kişi öldü, daha ne istiyorsunuz? Ne zaman istifa edeceksiniz? Televizyonlara çıkıyorsunuz, diyorsunuz ki, ‘Güvenlik zafiyeti yoktur.' Güvenlik zafiyeti yoksa bu 97 kişi nasıl öldü? Emin olun anlamakta zorlanıyorum.” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.