Kılıçdaroğlu: Keşke en başta ‘olmaz’ deseydi

Kılıçdaroğlu: Keşke en başta ‘olmaz’ deseydi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’yle yürütülen koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından erken seçim kararına destek vermeyeceklerini belirterek “Keşke bize en başta olmaz deseydi” değerlendirmesinde bulundu.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, yapılan görüşmelerde en başta 4 madde sıraladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Yüksek profil, 4 yıl, güven ve samimiyet ile yeni bir hükümet algısı. Sayın Davutoğlu, bunları bilerek, kabul ederek müzakereler için öngörüşmelere başlamayı kabul etti. 4 yılı en başta dile getirdik. Sonunda da bize 3 aylık bir seçim hükümeti önerisiyle geldi. Yani kasım ayında seçim dedi. Keşke en başta deseydi ki ‘olmaz'.”

‘MHP'nin tavrı önemli'

Erken seçim kararına destek vermeyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, bundan sonraki süreçte Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) tavrı önemli olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

“Cumhurbaşkanı'nın kurmak zorunda olduğu zorunlu hükümet mi, TBMM'de alınacak seçim kararı mı? MHP destek vermezse AKP seçim kararı alamaz. O zaman da Cumhurbaşkanı hükümeti kursun. Öteki türlü seçime geçici hükümet ile gitmek isterlerse Başbakan'ın meşruiyeti tartışılır.”/İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.