Kılıçdaroğlu: Kürt sorunu silahla çözülmez

Kılıçdaroğlu: Kürt sorunu silahla çözülmez

Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun 30 yıldır çözülemediğine dikkat çekerek, 'İşi askere havale ediyorlar 'çöz' diye. Bu sorun silah ile çözülmez. Toplumsal uzlaşma ve akılla, mantıkla, ortak dayanışma ile çözülecek' dedi.

A+A-

Avrupa turuna çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel'in ardından Hollanda'nın Amsterdam kentine geçti.

Partisinin düzenlediği programda konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en derin krizini yaşadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, 30 yıldır Türkiye'de Kürt sorununun çözülemediğini hatırlatarak, bunun sorumlusu olarak siyasilerin görevlerini yapmamalarını gösterdi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "İşi askere havale ediyorlar 'çöz' diye. Bu sorun silah ile çözülmez. Bu ne ile çözülecek? Bu toplumsal uzlaşma ve akılla, mantıkla, ortak dayanışma ile çözülecek. Birlik, beraberlik ve kardeşlik ile çözülecek. Yüreğimizden hissettiğimiz acı ile ülkemizde analar ağlıyor. Yazık değil mi? Her gittiğim şehit cenazesinde anne şunu söylüyor: 'Başka acılar olamasın. Başka anneler ağlamasın' diyorlar. Biz, önce 'insan' diyoruz ve insanı seviyoruz. Emin olun çok ayrıştık, çok bölündük. Komşumuz hangi etnik kimlik ve inançta diye sorgulamaya başladık." 

Yaşanan ölümlere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Gencecik insanlar öldürülüyor. Şimdi, 'Bak gördünüz mü, biz tek başına iktidar olsa idik, bize 400 milletvekili verseydiniz bu terör olmazdı' diyorlar. Yani vatandaşa diyorlar ki, 'Ya bana oy verirsiniz, ya bu belaya katlanırsınız.' Ben de vatandaşıma diyorum ki, sana oy yok kardeşim. Bu belaya da katlanmaya benim niyetim yok. Biz onlara karşı çıktık" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.