Kılıçdaroğlu: Olay Ankara’da oldu, beyefendi ‘Takip etmedik’ diyor

Kılıçdaroğlu: Olay Ankara’da oldu, beyefendi ‘Takip etmedik’ diyor

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun açıklamalarını endişeyle izlediğini belirterek ‘Suriye’den geldiler takip etmedik’ diyor. Beyefendi, olay

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Meclis'te yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Meclis'teki görüşmeye, CHP grup başkanvekilleri Levent Gök, Özgür Özel katılırken, HDP'den eş başkanların dışında kimse katılmadı.

Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle.

‘Güvenlik zafiyeti yoksa bu 99 kişi nasıl öldü?'

“Bu güzel ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Türkiye, kendi sorunlarını aşacak kapasitesi olan büyük ve güçlü bir ülkedir. Siyasi partilerin elbette görüşleri farklıdır. Ama biz güzel bir ülkede yaşamak için ortak bir zeminde bir araya geldik.

“Davutoğlu olayların yoğunluğu ve ağırlığı altında ezilen bir kişi. Yaptığı açıklamaları büyük bir endişeyle izliyorum. ‘Suriye'den geldiler takip etmedik' diyor. Beyefendi, olay Ankara'da oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne 500 metre mesafede oldu. 99 kişi hayatını kaybetti.

“Ne söylediğini bilmeyen bir başbakan ve gülümseyen bir adalet bakanı. Toplumun vicdanı bundan rahatsız. Yönetimde bir zaafınız varsa bırakacaksınız. Bu kadar basit. İki bakan azledilmeli. Bu ölüm sayısı yetmiyor mu onlara? Bu gülüş yetmiyor mu onlara? Daha ne olacak? Güvenlik zafiyeti yoksa bu 99 kişi nasıl öldü?”İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.