Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Anayasa Mahkemesi'ni kaldıracak galiba

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: Anayasa Mahkemesi'ni kaldıracak galiba

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP'nin 100 maddelik anayasa metniyle ilgili şöyle dedi: "Metni görmedik ama Anayasa Mahkemesini kaldıracak galiba. Belki Yargıtay’ı da kaldırır."

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada partisinin 100 maddelik anayasa teklifinin hazır olduğunu söyledi. Yeniçağ TV'de Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğurluoğlu'nun sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu şu açıklamaları yaptı: 

GENELGELERLE YÖNETİYORLAR: Türkiye öyle bir sürecin içinden geçiyor ki en büyük tahribat devletin yapısında oldu. Devletin kurumlarına vatandaş güvenmemeye başladı. TÜİK rakam açıklıyor, pazardaki rakamla açıklanan farklı. Hayatın acımasızlığı ile karşılaşan vatandaş ama TÜİK “Sen ona bakma diyor. Saray’ın bakışından emeklinin hiç enflasyonu yok. Erdoğan “Emekli en iyi dönemini yaşıyor” demişti. Devletin kurumları güvenilmez hale geldi. Yargı’ya kimse güvenmiyor. Parlamentoya güveniyor musunuz? Ne yapılıyor Saray’dan bir talimat geliyor, AKP ve MHP milletvekilleri el kaldırıp indiriyor. Kanun çıkarmayı bile unuttular. Bir gecede Çek Kanunu’nu geçirdiler. Şurada hata var diyorsun. Olmaz talimat geldi diyorlar. Sonra bir bakıyorlar hata var. Yasayı genelgeyle düzeltiyorlar. Devlet genelgelerle yönetilmeye başlandı. En üst yargı dediğiniz Anayasa Mahkemesi’ne hülle ile üye tayin ederseniz oraya kimse güvenmez. Yıldırım hızıyla oraya gidenler nasıl karar verecekler. Hukuki değil, vicdani değil, “Erdoğan bunu istiyor ben de ona göre karar vereyim” diyecek.

ANAYASA MANKEMESİ'Nİ KALDIRACAK GALİBA: (MHP’nin Anayasa Metni) Metni görmedik ama Anayasa Mahkemesini kaldıracak galiba. Belki Yargıtay’ı da kaldırır. Zaten kararı Saray veriyor. Ne diyor Sayın Bahçeli, “Tek kişilik hükümet yönetimini tahkim etmemiz lazım” Daha ne kadar tahkim edeceksiniz. İstediğinizi yapabiliyorsunuz. Ataması, kararı, vermediğiniz ne kaldı. Parti Kapatma ve kurma yetkisi de Erdoğan’a verilmiş her halde o 100 maddenin içinde o da var. İnsanlar intihar ediyorsa, Türkiye’nin gerçek gündemi geçimdir. Derin bir yoksulluk var. Normal bir yoksulluk değil. Bunu ben söylemiyorum. Sadece biz görmüyoruz; dünya da görüyor bunu. Esnaf perişan vaziyette. Rahmetli Özal esnaf için “Orta direk” derdi. Esnaf çalışkandır, devlete yük olmaz… Şimdi esnafı tamamen bitirdiler. Dükkanı kapat dediler… İyi de bu adam nasıl geçinecek?

AKP'DE DÜŞÜNEN İNSAN KALMADI: Saray’ın kuralları ayrı, vatandaşın kuralı ayrı. Saray ve beslemelerinin bir eli balda, aşağıda yaşanan fakirlik ortada. Bir devleti yöneten kişi, bir egemen devletin, devletin lideri tarafından “Beni kızdırma mal varlığını araştırırım” dediği zaman söyleyecek bir şeyi yoksa, onun o devlete verecek bir şeyi yoktur. Ki bu kişi bir milli güvenlik sorunu olur. Söyleyemedi. Benim mal varlığımı araştırsınlar veremeyeceğim tek kuruşun hesabı yok. Öyle bir noktaya geldi ki AKP içinde düşünen insan kalmadı. Saray’da bir danışman ordusu var ve milletvekilleri bu durumdan rahatsız. AKP içinde bu durumdan çok rahatsız olan insanlar var ama parti disiplinin nedeniyle susuyorlar. Bunların en büyük sorunu ise Meclis’te sadece el kaldırıp indiriyorlar.

ANAYASA TASLAK METNİNİ GÖRÜŞÜYORUZ: Taşlar yerine oturur konuşuruz. İttifakı oluşturan liderlerin soruları vardır, akıllarında adaylar vardır. Anayasa taslak metnine ilişkin görüşme devam ediyor. Bugün de görüşülecek. Ortaya uzlaşılan bir metin çıkar. Liderler de bu metne bağlı kalarak çıkar vatandaşla paylaşırlar bunu. Bizi eleştirebilmek için bize oy verin diyoruz biz. Cumhurbaşkanı bize her şeyi söylüyor biz söyleyince olmuyor. Partili olmayacak Cumhurbaşkanı, devletin sigortası Cumhurbaşkanıdır. Liderler arasında anlaşamadığı zaman çağıracak sorun çözecek. Şimdi öyle bir pozisyonda değil, tarafsız değil. İttifaka bakacağız. İttifak uzlaştığı andan itibaren herkes aday olabilir. Ben isterim ittifakımız güçlü olsun, yeni aktörler gelsinler. Türkiye’nin huzuru beraberliği için bir mücadele verilecekse biz bu yoldan gidebiliriz. Konu bir kişi değildir, konu Türkiye’dir. Ali olur, Veli olur… Temel mesele Türkiye’dir. O zaman ittifakın adayının arkasında dururuz tabii.(Gazeteduvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.