Kobanê’de şiddetli patlama!

Kobanê’de şiddetli patlama!

Kobanê’deki şiddetli patlamanın bombalı araç saldırısı olmadığı ortaya çıktı. Şiddetli patlamanın güneyde temizlenen çete artıklarından biraraya toplanan mayın ve havan toplarının aşırı sıcaktan patlamasının neden olduğu öğrenildi.

A+A-

Kobanê'deki şiddetli patlamanın bombalı araç saldırısı olmadığı ortaya çıktı. Şiddetli patlamanın güneyde temizlenen çete artıklarından biraraya toplanan mayın ve havan toplarının aşırı sıcaktan patlamasının neden olduğu öğrenildi.

Suruç'ta Amara Kültür Merkezi'nde toplanan SGDF üyelerine yönelik saldırıyla eş zamanlı olarak Kobanê'nin güneyinde de meydana gelen patlamanın bombalı araç saldırısı olmadığı öğrenildi.

ANHA muhabirlerinin YPG kaynaklarından aldığı bilgilere göre; ilk etapta bombalı araçla saldırı olduğu sanılan şiddetli patlamaya, Kobanê'de arazi ve evlerden çılarılan mayın ve tuzaklanmış havan toplarının aşırı sıcaktan patlaması sebep oldu. 

Kaynaklar, konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı. “Kobanê'de DAIŞ çetelerinin daha önce yerleştirdiği ve YPG güçlerinin çalışmaları sonucunda temizlenen ve kentin güneyindeki Mihemed Dirra Okulu yakınlarında bir araya toplanan mayın ve havan topları aşırı sıcaklardan dolayı patladı. Patlama şiddetliydi. Okul ve çevredeki bazı binalarda hasar oluştu. Ancak herhangi bir can kaybı olmadı.”ANF

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.