Kobani’de yaralananlar Suruç’ta

Kobani’de yaralananlar Suruç’ta

Kobani’de sabah saatlerinde IŞİD tarafından yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu belirtildi. Yaralıların Suruç Devlet Hastahanesine kaldırıldığı belirtildi.

A+A-

Kobani kent merkezinde sabah saatlerinde IŞİD tarafından intihar saldırısı  düzenlendi ve sivil halkın üzerine ateş açıldı. Saldırıda ölü ve yaralılar hakkında kesin bilgi edinilemezken Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) verdiği bilgiye göre 12 kişi hayatını kaybederken çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 35 kişinin yaralandığını belirtti.

IŞİD saldırısında yaralananların Suruç Devlet Hastahane'sine getirildiği ve 38 kişinin burada tedavi altına alındığı belirtildi.

Kontrol YPG/YPJ güçlerinde

Ayrıca Kobani'de YPG/YPJ güçleri ile IŞİD arasında çatışmaların devam ettiği ve kontrolün YPG/YPJ güçlerinde olduğu belirtildi.

Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) yer alan haberde  IŞİD'in Güney Cephesinde Berxe Botan köyüne girdiği çok sayıda sivili katlettiği yönünde bilgilerin olduğu ifade edildi.

Kobani Kantonu yetkililerinin halkın çatışmalarda zarar görmemesi için sık sık sokağa çıkmayın, evlerinizde bekleyin çağrısı yaptığı bildirildi./İMC

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.