Kulis: Başak Demirtaş'ın çıkışı DEM Partililere de sürpriz oldu

Kulis: Başak Demirtaş'ın çıkışı DEM Partililere de sürpriz oldu

Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İrfan Aktan'a yaptığı açıklama, siyaset kulislerini hareketlendirdi. Murat Sabuncu, açıklamanın ardından DEM Parti kulislerini yazdı.

A+A-

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, İrfan Aktan'a yaptığı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz.” diye konuşmuştu. T24 yazarı Murat Sabuncu, "Selahattin Demirtaş eşi vasıtasıyla kendini de ortaya koyarak yeni bir siyasi yol deniyor olabilir." görüşünü de ekleyerek,  açıklamanın DEM Parti'deki etkilerini kulis bilgilerinden şöyle aktardı: 

"DEM Parti’nin böyle bir talebin olduğundan ya da açıklama yapılacağından haberi var mıydı? Demirtaş ile kısa bir süre önce Edirne’de görüşen partideki önemli bir isim, 'Bana ve eminim partiden pek çok isme sürpriz oldu' dedi. Yeni eş başkanlar Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, partinin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı, eski eş başkan Pervin Buldan, pek çok yönetici ve avukat da cezaevinde son dönemde Selahattin Demirtaş ile sık sık görüştü. Ulaşabildiğim DEM Parti’den kaynaklar, 'İstanbul’da aday çıkarıp çıkarmama kararını henüz vermedik, bu hafta MYK’da görüşülecek' demekle yetindi." 

KAYNAK: Başak Demirtaş’ın adaylık açıklaması: DEM Parti'de pek çok yönetici için sürpriz olmuş, İmamoğlu bu denklemde kaybedebilir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.