Kurayla Hakkari Zapspor Kupa Dışında bırakıldı

Kurayla Hakkari Zapspor Kupa Dışında bırakıldı

Ziraat Türkiye Kupası 1. tur kura çekimi, bugün yapıldı. TFF, takım sayısı fazla olduğu için kura çekerek Hakkari Zap spor ve Bingölspor kupa dışında bıraktı.

A+A-

Spor camiasında şok etkisi yaratan gelişmenin ardından Hakkari Zap spor, kulübünün yönetimi açıklamada bulundu ve alınan kararın kabul edilemez olduğunu belirtip haklarını sonuna kadar arayacaklarını duyurdu.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Meskan ölmez madencilik Hakkari zap spor yönetimi şu ifadelerde bulundu; ‘Türkiye Futbol Federasyonu'nun 06 Eylül 2023 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele edecek Bölgesel Amatör Lig takımlarını belirleme ve kura çekimi toplantısında Hakkari Zap spor’umuz saf dışı bırakılmıştır. Türkiye kupası formatı, 81 ilde profesyonel liglerde takımı olmayan illerin BAL ligi takımları ilk turdan Türkiye kupasına katılırlar. Kura çekimi yapılır ve maçlar ilk önce Bal ligi takımları ve yakın il 3. Lig takımları arasında oynanıyordu. Bu sene için bugün zoom üzerinden yapılan toplantıda profesyonel takımı olmayan 16 ilin BAL ligi takımlarından 14 tanesinin Türkiye kupasına katılacağı, iki takımın kura ile kupaya katılmayacağı toplantıda söylenmiştir. Takımlar itiraz ettikleri halde kura çekimi yapıldı.  ve kura sonrası Hakkari Zapspor ve Bingöl spor kupa dışına hukuksuz bir şekilde alınmamıştır. Şimdiye kadar hiçbir zaman uygulanmayan bu adaletsiz kural nedeniyle maddi olarak çok büyük kayıplarımız olmuş ve takımımızın vermiş olduğu emekler boşa gitmiştir. Kulübümüze yönelik bu kabul edilemez duruma karşı tüm mecralarda kulübümüzün haklarını sonuna kadar savunacağımızı herkesin bilinmesi gerekir. Bu konuda bütün takımların bize tam destek vermesi gerekmektedir.’’ dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum