'Kürt halkı teslim olmayacak'

'Kürt halkı teslim olmayacak'

Sur'a için yapılması planlanan, ancak polis müdahalesine sahne olan yürüyüş öncesi konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, 'Kürt halkı teslim olmayacak' dedi.

A+A-

Diyarbakır'ın da bugün tarihi Sur ilçesinde 88 gündür devam eden sokağa çıkma yasağına son vermek için binlerce insan "Sur'a bir ses de sen ver" eylemi için Koşuyolu Parkı'nda toplandı. Sur için toplanan aralarında DBP Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP milletvekilleri, HDK Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de bulunduğu kitle, Sur'a dönük kuşatma ve saldırılara karşı duyduğu öfke ve tepkisini buna dönük haykırılan sloganlarla gösterdi.

Sur'a doğru yapılacak yürüyüşe başlanması öncesinde konuşan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, AKP hükümetine seslendi. Şimşek, "Hesabını şaşırmasın. Sur halkı yalnız ve sahipsiz değildir. Sonuna kadar destek vereceğiz. Sur direnişi bu şiddetli saldırıları boşa çıkaracaktır. Bize teslimiyeti dayatanlar Diyarbakır'ın direniş tarihine baksınlar. Diyarbakır halkı teslimiyeti kabul etmeyerek, direnişi sahiplenecek" dedi. 

İdris Baluken: Kürt halkı teslim olmayacak

Onun ardından kitleye seslenen HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken ise, "Kürt halkı teslim olmayacak. Aylardır katliamlarla, savaşlarla halkı teslim almaya çalışanlar bu direniş tablosuna baksınlar. Bu hesap yanlış bir hesaptır. Bu katliam hesabı sonuç vermeyecek. Sur'da, Cizre'de, Derik'te, Nusaybin'de Kürt halkı direnişiyle kanıksandı" diye konuştu. 

AKP'nin, Kürt mücadelesini bastırmak için çetelerle anlaştığını ifade eden Baluken, "Bu zihniyete, bu katliama Kürt halkı teslim olacak bir tek Kürt bile yok" dedi. 

Kamuran Yüksek: Halk sürecinin tarihi rolünü alanları doldurarak sahiplenecek

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek de "Bu sürecinin tarihi rolünü halk, alanları doldurarak sahiplenecek" dedi. Yıllar önce olduğu gibi bugün de AKP hükümetinin halkı köle olarak yaşatmaya çalıştığını dile getiren Yüksek, "Kürt halkı köle gibi değil, özgür yaşayacak. Kendi topraklarında özgürce yaşacak" ifadelerini kullandı.

Hüda Kaya: Hitler gibi tarihin çöplüğüne gömüleceksiniz

"Biz hep beraber barışın gelmesi için çalışacağız, başaracağız" diyen HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise, "İnsanlarımızın, ezilenlerin, Amedlilerin, Kürdistan'ın hayatını cehenneme çevirenler, nasıl bir cehennemle karışılacaklarını görecekler" dedi. Ne insanlık ne de inanç tarihinde bugün yaşanan böylesi bir vahşeti görmediklerini söyleyen Kaya, "Hitlerin yaşattığı vahşet nasıl tarihin çöplüğüne gömüldüyse vahşet bodrumları da bu çöplüğe gömülecektir" sözlerini sarf etti. (DİHA)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.