‘Kürt Ulusal Kongresi’ için Zana ve Önder devrede

‘Kürt Ulusal Kongresi’ için Zana ve Önder devrede

Farklı ülkelerdeki Kürt örgütlerinin bir araya gelerek düzenlemek istediği ancak bir kaç defa ertelenen Kürt Ulusal Konferansı için çalışmalar sürüyor.

A+A-

Kürt örgütlerinin ortak bir konferans için çabaları sürüyor. HDP'li vekiller Leyla Zana ve Sırrı Süreyya Önder, PKK lideri Öcalan'ın bölgedeki Kürt liderlere yazdığı mektupları iletmek ve konferansı görüşmek üzere erbil'e gitti.

HDP İmralı Heyeti bu amaçla Irak Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'e gitti. HDP'li vekiller Leyla Zana ile Sırrı Süreyya Önder, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkanı Mesut Barzani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin başkanı ve Irak'ın eski cumhurbaşkanı Celal Talabani ile bir araya gelecek.

KNK Eşbaşkanı Nilüfer Koç'un da eşlik ettiği Zana ve Önder, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Barzani ve Talabani'ye yazdığı mesajları iletecek.

HDP heyeti ayrıca Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Parlamentosu başkanı ve Başkanlık Divanı üyeleri ile bir araya gelecek.

PKK liderinin Barzani ve Talabani'ye yazdığı mektuplarda Kürtler arası ilişkiye değindiği ve IŞİD tehdidine dikkat çektiği öğrenildi.

En son 5 Mart'ta Öcalan'la görüşen Zana ve Önder'in Irak kürdistanı'ndaki ziyaretlerin ardından tekrar Öcalan'la görüşmesi bekleniyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.