Kurtulmuş: FETÖ ABD için de tehdit

Kurtulmuş: FETÖ ABD için de tehdit

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'FETÖ sadece Türkiye için değil, ABD de dahil, bulunduğu tüm ülkeler için tehdittir' dedi.

A+A-

53. Kuzey Amerika İslam Toplumu (ISNA) Kongresi'ne katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak için ABD'nin Illinois eyaletinin Chicago kentinde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "özellikle Chicago çevresinde etkili ABD'li müslümanlarla" bir araya geldi.

Sputnik'in haberine göre "İslam medeniyetinin bugün iki büyük tehditle karşı karşıya kaldığını" öne süren Kurtulmuş, bir yandan "İslamofobi lobisi" öte yandan da "IŞİD gibi terör örgütleri ile müslümanların kıskaca alınmak istendiğini" iddia etti.
'FETÖ SADECE TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİYOR'
Kurtulmuş, "FETÖ'nün sadece Türkiye'de ulusal güvenliği tehdit eden bir yapı gibi görülmemesi" gerektiğini öne sürerek, "FETÖ, sadece Türkiye için değil, ABD de dahil, bulunduğu tüm ülkeler için bir tehdittir" ifadesini kullandı.

AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan da "15 Temmuz'da Türkiye'de yaşananların ABD'de yaşanması" halinde neler olabileceğini herkesin düşünmesi gerektiğini belirtti. "ABD'de Beyaz Saray ve Kongre bombalansa, ABD Başkanı (Barack) Obama'nın hayatına kastedilmiş olsa neler olurdu bir düşünün" diyen Kan, 15 Temmuz darbe girişiminin "ciddiyetle ele alınması gereken büyük bir tehdit olduğuna" vurgu yaptı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.