Kurtulmuş: Tabii ki asgari ücret 1300 lira olacak

Kurtulmuş: Tabii ki asgari ücret 1300 lira olacak

AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan asgari ücretin 1300 TL’ye çıkarılacağıyla ilgili tartışmalar sürerken, bir açıklama da Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş, “Kimsenin şüphesi olmasın, asgari ücret 1300 lira olacak,” dedi.

A+A-

Samsun'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, “Seçim beyannamesinde söylediğimiz sözlerin hepsi gerçekleşecektir. Bunların bir zamanlaması var. Asgari ücret 1300 lira olacak dendi, tabii ki asgari ücret 1300 lira olacaktır” dedi.

Bir basın mensubunun asgari ücretin 1300 TL'ye yükseltilmesi vaadiyle ilgili sorusu üzerine Numan Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

“Seçim beyannamesinde söylediğimiz sözlerin hepsi gerçekleşecektir. Bunların bir zamanlaması var. Asgari ücret 1300 lira olacak dendi, tabii ki asgari ücret 1300 lira olacaktır. Bundan kimsenin şüphe etmemesi lazım. Çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz en kısa zamanda bir eylem planı içerisinde bunlar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Hükümet programı açıklandıktan sonra 100 günlük eylem planı, 6 aylık eylem planı açıklanacak ve bu çerçevede de verilmiş olan maddelerin tamamı bu eylem planı içerisinde yer alacak. Asgari ücret de bunlardan birisidir.”

1300 TL tartışması

AK Parti Antep Milletvekili Ali Babacan, AK Parti'nin seçimlerde kullandığı “Asgari ücret 1300 lira olacak” vaadi için  “Asgari ücret 1300 TL olacak demedik” demişti. Babacan'ın bu açıklamasından bir gün sonra ise Ekonomi Bakanı Zeybekci, 1300 lira asgari ücretle ilgili tartışmalara noktayı koymuş ve tarih de vererek, “Hukuksal olarak sıkıntısı yoksa 1 Ocak 2016 diye tahmin ediyoruz”demişti./imc

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.