Londra'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

Londra'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

Londra'da dün düzenlenen bıçaklı saldırıyı IŞİD üstlendi. Ancak örgüt bu iddiasına bir kanıt sunmadı.

A+A-

İngiltere'nin başkenti Londra'da dün iki kişiyi yaralayan ve polis tarafından öldürülen bıçaklı saldırganın düzenlediği saldırıyı IŞİD üstlendi. Örgüt saldırıyı kendi ‘haber ajansı' Amaq üzerinden üstlense de, geçtiğimiz hafta cezaevinden çıkan saldırgan Sudesh Amman'la bağına dair bir kanıt sunmadı. Amaq'tan yayınlanan açıklamada saldırının, IŞİD'i Suriye ve Irak'tan temizleyen uluslararası koalisyon hükümetlerine saldırı düzenlenmesi yönündeki çağrı bağlamında düzenlendiği öne sürüldü.

KIZ ARKADAŞINA ‘AİLENİN KAFASINI KES' DEMİŞ

Öte yandan, Amman'ın 2018 yılında terörizmle bağlantılı belgeler bulundurmaktan tutuklandığı ve daha önce kız arkadaşını, ailesinin ‘kafasını kesmeye teşvik ettiği' belirtildi.

İngiltere'yse, saldırganın cezaevinden yeni çıktığının ortaya çıkması sonrası ülkenin ıslah sistemini tartışıyor. Başbakan Boris Johnson, ‘terör suçlarından hüküm giymiş kişileri kapsayan köklü bir değişiklik yapılacağını' söyledi. İçişleri Bakanı Priti Patel ise terörle mücadelede suçluların cezaevinden erken tahliyesine yönelik mevzuatın gözden geçirileceğini ifade etti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.