Maaşlardan 126 lira kesinti olacak

Maaşlardan 126 lira kesinti olacak

BES'le birlikte 45 yaş altı çalışanların maaşından kesinti başladı. Nisan ayında BES'in ikinci etabı başlayacak. Memurların da 15 Nisan'da maaşlarından ilk kesinti yapılacak.

A+A-

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) 45 yaş altı tüm çalışanlar (memurlar dahil) için zorunlu hale getirilmişti. Daha önce BES'i olsun olmasın 13 milyon çalışan bu kapsama alınmıştı. Sistem kademeli işliyor. İlk uygulama 1 Ocak'ta başladı. Ocak itibarıyla 1000 ve üzeri çalışanı olan özel sektörde toplam 1.8 milyon kişi zorunlu BES'e girdi. Bunlardan 836 bini kaldı, 974 bini sistemden çıktı.

MEMURDAN EN AZ 60 LİRA KESİLECEK!

Milyonlarca memurun maaş aldığı tarih olan 15 Nisan'da kazancından yüzde 3 oranında kesinti yapılarak BES hesabına otomatik aktarılacak. Kesinti, 2008'den önce ve sonra memurluğa başlayanlar için farklı olacak. Bu kapsamda maaşlar en az 60 en çok 131 lira azalacak. Memurun otomatik BES'ini çalıştığı kurum yapacak. Başvuru gerekmiyor. Mevcut durumda memurun maaşında yüzde 16 SGK (emekli), yüzde 15 Gelir Vergisi, binde 7.59 Damga Vergisi kesintisi var. (Posta)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.