Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplandı

Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplandı

Meclis Genel Kurulu, CHP’nin verdiği araştırma önergesini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

A+A-

Meclis Genel Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) verdiği araştırma önergesini görüşmek üzere ve Meclis Başkanvekili Şafak Pavey başkanlığında olağanüstü toplandı.

CHP'nin talebi üzerine gerçekleştirilen toplantıda, CHP'nin “Toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla, Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi” görüşülecek.

‘Ortak hafızamızı takip etsek düzlüğe çıkabileceğiz'

İlk kez Genel Kurul'u yöneten Şafak Pavey, CHP'li milletvekilleri tarafından oturumun başında alkışlandı.

Pavey açılışta yaptığı konuşmada ise şunları söyledi:

“Burada yaratacağımız her asabiyet sokağa şiddet teşviki olarak dönebiliyor. Bu vatan hırslarımızdan çok daha değerli. Bizler varlıklarımızla bir şey katmak için Meclis'teyiz.

“Siyaset şiddet bizi her zamankinden çok daha acil göreve çağırıyor. Ortak hafızamızı takip etsek düzlüğe çıkabileceğimize inanıyorum. Değerli milletvekillerini saygıyla selamlıyor gündeme geçiyorum.”

Pavey'den sonra hükümet adına Bülent Arınç, konuşmaya başladı.

Arınç'ın dışında AK Parti adına Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP adına Grup Başkanvekili Levent Gök, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına Antep Milletvekili Ümit Özdağ, Halkların Demokratik Partisi HDP adına de Osman Baydemir konuşacak.

CHP, Meclis'in olağanüstü toplanması için çağrı yapmış, HDP de bu çağrıya destek vermişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu da talebi olumlu karşıladıklarını söylemişti.İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.