Meclis'te Tank Palet Fabrikası gerilimi

Meclis'te Tank Palet Fabrikası gerilimi

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili ve CHP’li milletvekilleri arasında Tank Palet Fabrikası tartışması yaşandı. Büyüyen gerginlik kavgaya dönüşürken milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

A+A-

TBMM Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye, Adalet ve Milli Savunma bakanlıkları bütçeleri görüşülürken AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Tank Palet Fabrikası başta olmak üzere bazı özelleştirme uygulamalarına eleştiriler nedeniyle yükselen gerilim AK Partili bir milletvekilinin ‘Eşek gibi anırıyorsunuz' dediği iddiası üzerine büyüdü. AK Parti ile CHP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç oturuma ara verirken kavganın daha da büyümesini araya giren diğer milletvekilleri önledi.

Tartışma Meclis Genel Kurulu'nda partisi adına söz alan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün konuşması ile başladı. Bülbül, konuşmasında, “AKP'nin yerli ve millilikten o kadar uzak olduğunu gösteren en önemli olay şu: Bu milletin dişinden tırnağından, çocuklarının rızkından artırdığı bağışlarla kurulan Tank Palet Fabrikası'nı Katarlılara peşkeş çektiler ve çekiyorlar arkadaşlar” diye konuştu.

‘ÖZELLEŞTİRME BEŞ YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKMEKTİR'

Konuşması AK Parti sıralarından sık sık bölünen CHP'li Bülbül, “Ama doymadılar. Güllük, Tekirdağ, Gökçeada Kuzu, Fenerbahçe Kalamış yat limanları ve Taşucu Limanı'nı da satacaklar. Şeker fabrikalarını sattılar, Sümerbank'a ait yerleri özelleştirdiler. Şimdi de gayrimenkullere göz koydular. Özelleştirme dediğiniz haram, hırsızlık, halkın hakkını çalıp 5 yandaşa peşkeş çekmektir” dedi.

Bülbül'ün konuşmasının ardından söz alan AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, CHP'li vekilin sözlerini ‘komik' olarak değerlendirdi.

Bülent Turan'ın, “Konuşmacı AK Parti grubuna dönerek ‘Hesap soracağız' dedi. Sizden korkan namert olsun!” sözleri üzerine iki parti arasında gergin anlar yaşandı. AK Parti ve CHP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüyünce Genel Kurul'a ara verildi. Tartışma sırasında AK Partili bir milletvekilinin de, ‘Eşek gibi anırıyorsunuz' dediği iddia edildi. Gerilimin daha da büyümesini araya giren diğer milletvekilleri engelledi. (DUVAR)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.