Men edilen öğretmen: Beni öğrencilerime kavuşturun

Men edilen öğretmen: Beni öğrencilerime kavuşturun

Berkin Elvan hakkında sosyal medyada ‘Lanet olsun öldürülen çocukları terörist belleyenlere’ mesajını paylaştığı için ‘yüz kızartıcı suç işlediği’ gerekçesiyle memuriyetten men edilen öğretmen Hatice Dağlı’lının göreve iade edilmesi için imza kampanyası b

A+A-

Gezi Direnişi sırasında 16 Haziran 2013 günü polisin attığı gaz bombası ile başından yaralanan ve 269 gün sürdürdüğü mücadelenin ardından 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan hakkında sosyal medyada, “Lanet olsun öldürülen çocukları terörist belleyenlere' mesajını paylaştığı için ‘yüz kızartıcı suç işlediği' gerekçesiyle memuriyetten men edilen öğretmen Hatice Dağlı'lının göreve iade edilmesi için Change.org'da imza kampanyası başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya hitaben başlatılan kampanyada Dağlı'nın göreve iade edilmesi talep ediliyor.

Kampanya metninde Dağlı'nın şu sözlerine de yer veriliyor:

‘Yok mu sesimi duyan birileri?'

“Yarın benim için, hayatımın en iğrenç bir günü olacak. Yıllardır hayali ile büyüdüğüm öğretmenlik mesleğimin son günü. Memurluktan tamamiyle men edildim. Bir daha hayatım boyunca bırakın öğretmen olmayı, hiç bir şekilde memur olamayacağım.

“Toplum ve devlet tarafından ‘terörist' ve ‘ateist' ilan edildim. Gerekçe ise, 31 Mart 2015 tarihinde facebook hesabımda yapmış olduğum bir kaç yorum oldu. Ben İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldum. İmam hatip lisesini de Eyüp Anadolu İHL'de okudum. 24 yaşındayım. İstanbul doğumlu Karadeniz'li bir ailenin ilk çocuğuyum. Çocukluğumdan bu yana, ufacık dahi olsa huzurlu, sakin, düzenli bir yaşamım olmadı. Hep bir şeyleri sorgulamak, eleştirmek, araştırmak, okumak, izlemekle geçti yaşamım.

“Fakat nereden bilebilirdim ki bu nefretin benim yıllardır emek verdiğim eğitim hayatıma bir anda son verebilecek kadar olduğunu! Bu kadar basit miydi bir insanın hayatı ile oynamak? Ekmeği ile oynamak? Hayalleri ile oynamak? Geleceği ile oynamak?

“Bir facebook paylaşımının yaptırımı bu muydu? Hani nerede benim ifade ve düşünce özgürlüğüm? Hani nerede hakkımda verilen BERAAT kararının MEB tarafından değerlendirilmeye tabi tutulması? İnsanları öldürenler, tacizciler, hırsızlar, çıkarcılar, ceza evlerine girip çıktıklarında yine tekrardan öğretmen olabilenler halen çalışırken, neden ben bir paylaşım yüzünden 16 yıllık emeğim bir çırpıda yok ediliyor?

“Yok mu sesimi duyan birileri? Yok mu beni düştüğüm bu durumdan kurtaracak yol arkadaşları? Yok mu bu süreçte benim yaşama umudumu güçlü tutacak insanlar? Sesimi duyun! Ve yarın kararı aldığımda, öğrencilerimi benden koparmış olacaklar. Ben nasıl ayrılacağım onlardan?

“Bu zulümdür, ayıptır, günahtır! Her kim beni bu duruma düşürmüş ise, (………….) Devamını getiremiyorum. Artık idari mahkeme sürecim başlayacak. Ve bir umut. Belki iade edilirim. Belki edilmem. Allah Kerim Fakat insan denen canlı türlerine bir çift sözüm var; Korkmayın. Benim halimi hatrımı sordunuz diye kimse size ceza vermez.

“Bundan sonra ben ne yapacağım? En acı soru… Ben de bilmiyorum. Nasıl yaşayacağım, onu da bilmiyorum. Bir anda ekmeğimi zorla elimden aldılar. Bir şeyler yapın! Duyurun sesimi. Bu kadarı fazla! Ben kötü bir insan değilim! Bu cezayı hak edecek kötü bir öğretmen hiç değilim! Beni öğrencilerime kavuşturun! Ben Mardin'i, halkını, öğrencilerimi çok seviyorum. Nolur beni onlardan ayırmasınlar!”

Ne olmuştu?

Mardin'de bir lisede öğretmenlik yapan Hatice Dağlı, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesinin ardından İlahiyat Fakültesi'nden sınıf arkadaşlarının Berkin Elvan'la ilgili ‘Ah Berkin yaşasaydın da keşke seni kendi ellerimizle biz öldürseydik', ‘terörist bozuntusu', ‘Özellikle doğudaki çocukları öldürsünler ki büyümesin terörist olmasınlar' paylaşımlarına tepki gösterdi.

Bu ifadelere karşı ‘Lanet olsun öldürülen çocukları terörist belleyenlere' diye yazan Dağlı'nın bu gönderisinin ekran görüntüleri Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi ve hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturmanın ardından açığa alınan Dağlı, 6 Mayıs 2015 tarihinde Mardin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde ‘örgüt propagandası yapmak'tan yargılandığı davadan beraat etti ancak buna rağmen mahkeme kararından hemen sonra değil, okulların tatil olduğu 2 Temmuz tarihinde göreve iade edildi.

Dağlı, idari soruşturma kapsamında eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Yüksek Disiplin Kurulu'na ifade verdi. Kurul, ekim ayında yaptığı toplantıda ‘yüz kızartıcı suç işlemek' ve ‘örgüt üyeliği'yle suçladığı Dağlı hakkında ‘memurluktan men edilmesi' kararı verdi./imc

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.