Meteoroloji'den kar uyarısı

Meteoroloji'den kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu akşam saatlerinde Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yağışların bu akşam saatlerinde Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönmesinin beklendiğini duyurdu. Açıklamada, "Çoğu yerde mevsimin ilk kar yağışı olacağından meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir" denildi. Meteoroloji ayrıca, bu gece ve yarın sabahsaatlerinde Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında çok kuvvetli sağanak yağış beklendiği uyarısını yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışı uyarısı şöyle:

"Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle yağışların; bu akşam saatlerinde Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, yarın Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam etmesi tahmin edilmektedir. Çoğu yerde mevsimin ilk kar yağışı olacağından meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.