MHP seçmeninden Soylu'ya destek azalıyor

MHP seçmeninden Soylu'ya destek azalıyor

MetroPOLL Araştırma'nın haziran anketine göre, MHP seçmeninden Süleyman Soylu'ya destek oranı geçen yıl mayıs ayında yüzde 80 iken bu mayısta yüzde 58, haziranda ise yüzde 55 olarak ölçüldü.

A+A-

MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, haziran anketine ilişkin verilerin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili olan bölümünü de yayınladı. Ankete göre tüm seçmen nezdinde Soylu'ya destek azalmaya devam ediyor.

Katılımcılara "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu beğeniyor musunuz" sorusunun sorulduğu ankette, bakanın popülaritesinin en düşük olduğu zaman yüzde 39,6’yla, Sedat Peker'in videolar yayınlamaya başladığı Mayıs 2021 olarak ölçüldü.

Süleyman Soylu'nun 'beğeni' oranı Mart 2021'de yüzde 45,7 iken, mayısta yüzde 39,6, haziranda yüzde 42,5 oldu. Soylu'nun popülaritesinin en yüksek olduğu dönem ise yüzde 51,3 Eylül 2020 olarak tabloda yer aldı.

Araştırmada en dikkat çeken veri ise MHP'lilerin Soylu'ya yönelik tavrındaki değişim oldu. MHP seçmeni Soylu için 2020 yılının nisan ayında yüzde 74 oranında 'beğeniyorum' dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek veren açıklamalarına rağmen bu oran haziran ayında yüzde 55.6'ya düşmüş durumda. (Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.