Milletvekili Düşünmez: Sağlıkta devrim Hakkari’ye uğramadı

Milletvekili Düşünmez: Sağlıkta devrim Hakkari’ye uğramadı

TBMM’de söz alan Hakkari milletvekili Onur Düşünmez, Hakkari genelinde yaşanan sağlık sorunlarını gündeme getirerek “Hakkari'deki hastaneler hastalara ile müdahaleyi yapabilecek ya da tedavi edebilecek donanıma sahip değil” dedi.

A+A-

Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, Hakkari’deki sağlık sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdi. 

Meclis’te söz alan Düşünmez, “İktidar sağlıkta devrim yaptığını öne sürüyor ama o devrim nedense Hakkari'ye uğramadı. Hakkari'deki hastaneler hastalara ile müdahaleyi yapabilecek yada tedavi edebilecek donanıma sahip değil. Acil hastalar Van'a sevk edilmek zorunda kalıyor. Sevk süresi hastaların sağlığına önemli ölçüde zarar vermekte. Bu durum, vefat ve kalıcı hasarlara sebebiyet veriyor. Hakkari’deki bir hastanın 3-4 saatlik bir yolculuktan sonra Van’a getirilmesi, sağlık hakkına erişime önemli bir engel teşkil ediyor. Derecik’ten Hakkari’ye geçmek zaten 3 saat iken, Hakkari’den de Van’a 3-4 saat içinde insanlar ulaştırılmaya çalışılıyor. Hakkari ve ilçelerinde birer devlet hastanesi bulunuyor. 2’nci basamak olmaları dolayısıyla ileri müdahale kapasiteleri yok” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.