Milletvekili Düşünmez Yüksekova Dağlıca yolunda yaşanan sorunu meclise taşıdı

Milletvekili Düşünmez Yüksekova Dağlıca yolunda yaşanan sorunu meclise taşıdı

Halkların Eşitlik ve Demokratik partisi (HEDEP) Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez Yüksekova Dağlıca yolunda yaşanan asfalt sorunuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi.

A+A-

HEDEP Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, Dağlıca Karayolunda yaşanan asfalt sorunu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi verdi.

Yüksekova- Irak Sınırındaki Dağlıca bölgesindeki köylere bağlantı sağlayan Dağlıca yolunda yapılan yolun sürücüler için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirten Düşünmez, "Yapımı 1 ay dahi geçmeyen bu yolun önce asfaltlandığı, ardından eski asfaltın tekrar ortaya çıktığı ve son olarak da dökülen asfaltın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından söküldüğü yönündeki bilgilere dair kamuoyundan yoğun şikayetler almaktayız. Bu sorunun giderilmesi, ulaşımın sağlıklı bir biçimde sürdürülebilmesi ve söz konusu yolda güvenliğin sağlanması, bu tür yol çalışmaları öncesinde ve sırasında vatandaşlara bilgilendirme yapılması gerekmektedir" dedi.

HEDEP'li Düşünmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemi şu soruları yöneltti.

* Dağlıca yolunun asfalt sorunu hakkında herhangi bir soruşturma veya inceleme başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa, bu soruşturmaların sonuçları nelerdir?

*Bakanlığınız tarafından ihaleleri alan şirketlerin, yüklenilen işi başarıyla tamamlama yeteneğine sahip olduğunu denetlemek ve güvenilirliğini değerlendirmek için hangi kriterler kullanılmıştır?

* Dağlıca yolunun bakım ve iyileştirme işi için yeterli teknik uzmanlık ve kaynaklar sağlanmış mıdır? İhaleye katılan şirketin deneyim ve uzmanlık alanı hakkında nasıl bir değerlendirme yapılmıştır?

* Söz konusu asfalt sorununun yol kullanıcılarına yol açtığı maddi kayıplar ve trafik kazaları hakkında resmi bir rapor veya kayıt mevcut mudur? Bu zararların tazminatı için ne tür adımlar atılmıştır?

* Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu tür yol çalışmaları öncesinde ve sırasında vatandaşlara bilgilendirme yapılması için ne gibi iletişim stratejileri uygulanmaktadır?

* Yol kullanıcılarının güvenliği ve ulaşımının sürdürülebilirliği için Dağlıca yolunda gelecek dönemde hangi iyileştirme ve bakım çalışmaları planlanmaktadır?

* Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak için denetim mekanizmaları ve prosedürler nelerdir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.