Milletvekili Parlak: 'Deprem konusunda elle tutulur tek bir adım atılmadı'

Milletvekili Parlak: 'Deprem konusunda elle tutulur tek bir adım atılmadı'

DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, bu akşam yaşanan Hakkari depremlerinin ardından sosyal medya hesabından, 'Deprem konusunda elle tutulur tek bir adım atılmadı' paylaşımında bulunarak tepki gösterdi.

A+A-

Hakkari Yüksekova'da saat 19.37'de 4,4; saat 19.37'de 4,4, son olarak saat 20.06'da 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Art arda gelen depremlerin ardından bilim insanlarının sık sık Hakkari'de meydana gelebilecek depremler konusunda yaptıkları uyarıları hatırlatan DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, şu açıklamayı yaptı:

"Bir yıla yakındır birçok uzman bilimsel veriler ile Hakkâri'de olabilecek bir deprem konusunda uyarıyorlar. Ancak şuana kadar elle tutulur tek bir adım bile atılmadı. Kentin mülki idari amirleri AKP'ye aday aramaktan kentin hayati sorunlarına ayıracak zaman bulamıyorlar. Oysaki depreme dair alınacak tedbirler inşa edilen bir kalekolun masrafı kadar bile değildir. Halkımıza reva görüleni halkımız çok iyi biliyor. Kentteki bütün demokratik kurumları'da acil deprem gündemli bir araya gelmeye davet ediyorum. Birlikte halkımızın taleplerini ve sesini yükseltmediğimiz sürece kimse çözüm üretmek için yüzünü dönüp kentimize bakmayacaktır. Hakkâri halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.