Molotof atmaya 12 yıl hapis verilecek

Molotof atmaya 12 yıl hapis verilecek

Silah Tasarısı Alt Komisyonu Başkanı Mustafa Akış, molotofkokteylinin örgüt faaliyeti için kullanılması durumunda 12 yıla kadar hapis cezası verileceğini belirtti.

A+A-

Meclis İçişleri Komisyonu bünyesinde oluşturulan Silah Tasarısı Alt Komisyonu Başkanı Mustafa Akış, önümüzdeki hafta İçişleri Komisyonu'nda görüşülecek olan Silah Tasarısı'na ilişkin açıklama yaptı. Daha önce Yargıtay'ın silah olarak kabul ettiği molotofkokteyli, tasarıda "yanıcı ve parlayıcı madde kullanılarak oluşturulmuş, el yapımı saldırı veya savunma aracı" olarak tanımlanacak. Taşıyan ve bulunduran kişiye 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verileceği belirtildi.

Ceza 12 yıla kadar çıkacak 

Molotofkokteyli, suç işlemek için kurulmuş bir örgüt faaliyeti için kullanılırsa, hapis cezasının 12 yıla kadar çıkabileceği kaydedildi. Tasarıya göre, piyasada satılan bireysel savunma amaçlı biber gazının yoğunluğu, polisin kullandığından farklı olacak. 18 yaşın altındakilere satılamayacak.

Havai fişek kullanmaya da hapis 

Tasarıda, havai fişeklerin saldırı amacıyla kullanılmasına da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirildi. Silah reklamları da internet dahil yasaklanacak. Av tüfeğinde ruhsat yaşı 18, yivli av tüfeğinde 21, tabancada ise 25 olarak belirlendi. Ruhsat alacaklar için sağlık kontrolü ise yönetmelikle düzenlenecek. DİHA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.