Muharrem İnce'den flaş açıklama!

Muharrem İnce'den flaş açıklama!

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 'Tehdit edildiğim asparagastır, bu haberlere itibar etmeyin' dedi

A+A-

Özellikle sosyal medyada kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğine yönelik iddialar ile ilgili İnce şunları söyledi:

"Bu haberler tamamen yalandır. Beni kimse tehdit etmedi. Tehdit edecek adam da henüz yeryüzüne gelmedi. Yok eşimi kaçırmışlar, yok albaylar beni tehdit etmişler, yok ben Saray'a gitmişim... Bunlar birkaç şizofren ve hasta insanın iddiaları. Bunları ciddiye alıp yaymak da bir problem. Böyle bir şey yok, bu konuyu bir kapatalım. Hepsi asparagastır."

"15 milyon yurttaşımız bana oy verdi" diyen İnce, hedeflerinin bu sayıyı 30 milyon yapmak olduğunu söyledi. İnce, "Eğer 15 milyon insan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy veriyorsa bu 30 milyon yapılabilir. Buna inanıyorum ve bunun için uğraşacağım" diye konuştu.

Seçimin galibi Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Muharrem İnce, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan, lütfen artık AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. 81 milyonun cumhurbaşkanı olunuz. Herkesi kucaklayınız. Bu gerginliğe son verin. Ben seçilseydim öyle yapacaktım. AK Parti Genel Merkezi'ne gelip sizin çayınızı içecektim. "

İnce, "Ülkemizin ve demokrasimizin ve bizlerin şimdiki ve gelecekteki yaşamını derinden etkileyecek bir seçim yaşadık. Bu seçim ilan edilme biçiminden sonuçlarının açıklanışına kadar her şeyiyle adaletsiz bir seçim olmuştur" değerlendirmesini yaptı ve devam etti: 

"Her şeyden önce seçime kan bulaşmıştır. Suruç'ta ve Erzurum'da yaşananlar bu seçimi, 'kanın bulaştığı bir seçim' olarak tarihe kaydetmiştir. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum.

Seçim sonuçlarına yönelik açıklanmaya muhtaç noktalar olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Adayı, 16 Nisan referandumundaki "Hayır" blokunun bu seçimde daha az oy almasının açıklanması gerektiğini söyledi:

"Seçim sürecinde oylara müdahale edildiğini, sandıklarda çeşitli usulsüzlükler yaşandığını gördük. Görevli arkadaşlarımız bunlarla can siperhane mücadele ettiler. Onların sandıklara sahip çıkma azimleri ve kararlılıklarını kutluyorum. Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur ve altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarda YSK'nın açıkladığı rakamlar ve oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar, toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum."

"Seçim öncesi ve sonrasında yaşadıklarımıza dair söyleyeceğimiz çok şey var" diyen Muharrem İnce şöyle konuştu:

"Bugünden itibaren uygulamaya giren yeni rejim, Türkiye için çok büyük bir tehlike. Devletle partinin, hatta bir tek kişinin hem devlet, hem yürütme, hem yasama hem de yargı hâline gelmesi başlı başına bir beka sorunudur. Bunun bedelini hep birlikte ödeyeceğiz. Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. Türkiye, 143 yıldır inişli çıkışlı sürdürdüğü parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Bir süre daha kurumlara ve kurallara bağlı bir toplum olmayacağımız ne yazık ki anlaşılmıştır. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir. Keyfiliğin, nobranlığın önünde sistemin içinde bir mekanizma yoktur. Geleceğimize dair büyük endişelerimiz olmaya devam edecektir."(Ajanslar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.