Mursi'ye 25 yıl hapis

Mursi'ye 25 yıl hapis

Mısır'da Darbeciler tarafından indirilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye 25 yıl Hapis cezası verildi.

A+A-

Mısır'da Darbeci General SİSİ tarafından koltuğundan indirilip hapse atılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye 25 yıl Hapis cezası verildi.

Mısır'da idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi ve 121 kişinin yargılandığı ve yerel mahkemenin nihai kararının açıklanması beklenen duruşması başladı.

MURSİ'YE MÜEBBET

Duruşmada okunan karara göre, Mursi ve Bedii'ye müebbet, İhvan'ın beyni olarak bilinen Hayrat Şatır ve Biltaci'ye iddam cezası verildi.

SON SÖZLERİNDE AYET OKUDU

Muhammed Mursi'nin darbeden önceki son konuşması, hakkında idam kararı verilen bugünlerde yeniden gündemde.

Cunta mahkemesinin idam kararı verdiği Mursi, kendisine darbe yapılmadan önce Mısır halkına hitaben, 25 Ocak devriminin korunması gerektiğini söyleyerek, "Şehitlerimizin kanıyla kazandığımız devrimi yok etmeye çalışanlar olacaktır. Ancak biz sizin haklarınızı, evlatlarınızın haklarını koruyarak devrimi muhafaza edeceğiz. Ben, bunu hayatım pahasına da olsa yapacağım" şeklinde konuşmuştu. Mursi'nin simge haline gelen bu konuşması "Allah emrinde galiptir; fakat insanlar bunu bilmezler"ayetiyle son buldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.