Muş'ta 35, Kişiden 15 Kişi tutuklandı

Muş'ta 35, Kişiden 15 Kişi tutuklandı

Muş merkez ile Hasköy ve Bulanık ilçelerinde yapılan baskınlarda gözaltına alınan aralarında Bulanık Belediye Eşbaşkanı Figen Yaşar'ın da bulunduğu 35 kişiden 15'i 'örgüt üyesi' oldukları iddiasıyla tutuklandı.

A+A-

Muş merkez ile Hasköy ve Kop (Bulanık) ilçelerinde DBP ve HDP üyelerinin evlerine iki gün önce yapılan baskınlarda gözaltına alınan aralarında Kop Belediye Eşbaşkanı Figen Yaşar'ın da bulunduğu 35 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Muş Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadeleri alınan 35 kişi, "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 35 kişiden 20'si serbest bırakılırken, aralarında Yaşar'ın da bulunduğu 15 kişi aynı iddiayla tutuklanarak, Mûş E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Tutuklanan 15 kişinin isimleri şöyle: Kop Belediye Eşbaşkanı Figen Yaşar, Belediye Meclis Üyesi Zafer Sönmez, DBP İl Genel Meclis Üyesi Seyithan Akkaya, HDP Yoncalı Beldesi Eşbaşkanı Tahir Ağcan, Muhsun Suna, Veysi Kaya, Seyithan Kaya, Zülfikar Gündüz, Zahir Yürekli, Fesih Akdeniz, Cemil Akdeniz, Muharrem Özbent, Celal Koçkar ve Orhan Çarıkçı, Mehdi Kızılsoy. (DİHA)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.