Naci Görür'den İstanbul için korkutan açıklama!

Naci Görür'den İstanbul için korkutan açıklama!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremiyle ilgili "11 ilde 6 Şubat depremlerinde gördüğümüz yapı hasarlarından daha fazla olacağı kesin, daha fazla insan kaybedeceğimiz kesin" diyerek uyarılarda bulundu.

A+A-

Gemlik'te hafta başında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından olası büyük İstanbul depremi ihtimali tartışılmaya başlandı.

Prof. Dr. Naci Görür, Halk TV’de katıldığı canlı yayında, büyük İstanbul depreminin çevresindeki hangi illeri, kaç şiddetinde etkileyeceğini açıkladı.

“9 şiddetinde depremden etkilenecektir”

Görür, “Avrupa Yakası’nı düşünürsek Haliç’ten Silivri’ye kadar kıyı ve kıyıdan 10 kilometre kadar bir şerit genellikle 9 şiddetinde depremden etkilenecektir. Onun çevresinde kuzeye doğru 8 şiddetine düşer” dedi.

9 şiddetinde bir depremin olması halinde çok olumsuz bir tablonun ortaya çıkacağını belirten Prof. Dr. Naci Görür, şu ifadeleri kullandı:

“9 şiddetinde bir depremde bir binanın ayakta kalabilmesi için çok iyi bir mühendislik yapılmış olmalıdır. Hatta bu en ideal şekilde inşa edilmiş yapılar bile ağır hasar alabilirler. Kaçak göçek binaların bahsini ettiğimiz depremde ayakta kalma ihtimalleri yok.

Marmara kıyısında deprem 9 şiddetinde hissedilirken kuzeye gittikçe bu depremin şiddeti azalır ve 5’e kadar düşer. Bu deprem olursa kaybımız 6 Şubat depremlerinden çok daha fazla olur. Hem daha fazla bina yıkılır hem de daha fazla insanımızı kaybederiz. Ayrıca Marmara’da ekonomi tamamen durur. Türkiye de ekonomik olarak diz çöker. Yardımlar da İstanbul’a ulaşamaz. Çoğu sokağa bırakın yardım ulaştırmayı giremezsiniz bile.”

“Yüzde 47 oldu!”            

İstanbul’da deprem olma ihtimalinin yüzde 47’ye yükseldiğini açıklayan Prof. Dr. Naci Görür, “Bu çok inanılmaz bir rakam. Neredeyse deprem olacak mı yoksa olmayacak mı diye yazı tura atacaksın. Buna hazırlıklı olmamız gerekiyordu. Bugüne kadar yapamadık ama bundan sonra yapabiliriz. Acilen hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı. /Rûdaw

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.