NATO dışişleri bakanları Antalya’da bir araya geldi

NATO dışişleri bakanları Antalya’da bir araya geldi

NATO ülkeleri dışişleri bakanları Antalya’da bir araya geldi. Toplantının gündeminde Afganistan ve NATO’nun Baltık ülkelerdeki varlığının yanı sıra Ukrayna meselesi de var.

A+A-

NATO Dışişleri Bakanları Antalya'da toplanarak Afganistan'daki NATO görevleri ve ittifakının Baltık ülkelerindeki varlığıydı. Toplantı öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Moskova temaslarına değindi.

NATO Genel Sekreteri Yens Stoltenberg, yaptığı açıklamada Afganistan'da sivil yetkililerin güdümünde göreve devam kararı aldıklarını açıkladı.

Stoltenberg, sivil yetkililerin yöneteceği görevlerin eğitim ve diğer askeri görevlerin bitiminin ardından devam edeceğini kaydetti. Bu görevlerde askeri unsurlar da yer alsa hafif kalacak ve eskisi gibi bir askeri komutanın yönetiminde olmayacağı vurgulandı.

Stoltenberg ayrıca NATO'nun Baltık ülkelerinde varlığını artırdığını da kaydetti. Stoltenberg bunun sebebinin Rusya'nın Ukrayna meselesinde üstlendiği rol olduğunu savundu.

Kerryi Davutoğlu ile görüştü

Öte yandan NATO toplantısı öncesinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Başbakan ahmet davutoğlu ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından konuşan Kerry, Rusya'daki temaslarına değindi.

Ukrayna konusunda görüştüklerini belirten Kerry, Rusya yanlısı Ukraynalı milisleri ve Moskova'yı Minsk Anlaşması'na uymaya çağırdı.

Kerry, ayrıca İran'ın nükleer programıyla ilgili müzakereler konusunda umutlu olduğunu ve çözüme ulaşacaklarına inandığını da kaydetti.İmc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.