NATO Genel Sekreteri TBMM'de

NATO Genel Sekreteri TBMM'de

Dün akşam saatlerinde Ak Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Jen Stoltenberg, TBMM'yi ziyaret etti.

A+A-

NATO Genel Sekreteri Jen Stoltenberg, TBMM'yi ziyaret etti.

Stoltenberg, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile görüştü.

Görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti. Görüşmede, AKP Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu da hazır bulundu.

Görüşmenin ardından Stoltenberg, Hamzaçebi ve Bak eşliğinde darbe girişimi sırasında Meclis'in bombalanan yerlerini gezdi.

Stoltenberg, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Burada açıklamalarda bulunan Stoltenberg, şöyle konuştu:

"Buraya gelip, burada, bu durumu birebir yaşamış insanlardan bu deneyimi duyuyor olmak etkileyici. Bu darbe girişiminin yalnızca Türk demokrasisine değil aynı zamanda NATO müttefiklerinin, NATO değerlerinin kalbine yapılmış bir kalkışma olduğunu düşünüyorum. Bu darbe girişiminin ilk saatlerinde doğrudan siyasi liderlerle görüşmek benim için çok önemliydi.

Bu yaptığımız görüşmeler sırasında darbe girişimini kınadım ve Türk halkıyla ne kadar dayanışma içinde olduğumuzu ifade ettim. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme fırsatım oldu, hemen darbe girişiminin sonrasında. Dolayısıyla tekrar buraya gelip, burada demokratik kurumların korunmasının ne kadar önemli olduğunu hepimiz bir kez daha gördük. Bu ziyareti gerçekleştirmek bizim için çok mühimdi."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.