Nehri Kabristanlığındaki bakımsızlığa büyük tepki

Nehri Kabristanlığındaki bakımsızlığa büyük tepki

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Nehri köyündeki Seyyid Abdullah ve Seyyid Taha hazretlerinin türbelerinin de bulunduğu alandaki bakımsızlığa vatandaşlar tepki gösterdi.

A+A-

Büyük İslam alimlerinden Seyyid Abdullah ve Seyyid Taha hazretlerinin kabirlerinin bulunduğu alanın bakımsız olması, il dışında gelen ziyaretçilerin tepkisine neden oldu.

Türbe çevresine rastgele atılan çöpler ve ziyaretçilerin abdest alacağı tuvaletlerin tahrip edilmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Ziyaretçiler, “Hakkari bölgesinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Nehri Kabristanlığı, bahar aylarına girilmesinin ardından karların erimesi ile yeşil bir örtüye büründü. İlçede ilkbaharın gelişi ve havaların ısınmasıyla birlikte türbelerin bulunduğu köye gelen vatandaşlar, kabirleri ziyaret ederken çevredeki yeşil alanlarda da piknik yaparak dinleniyorlar. İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki köyde yaz ayları boyunca büyük yoğunluk yaşanıyor. Böyle önemli bir yerin bakımsız kalması hepimizin bir kusurudur. İlçedeki yetkililer el atmasa bile hayırsever vatandaşların buraya bir çeki düzen vermesi gerekir. Tuvaletlerin onarılması ve çevreye atılan çöplerin temizlenmesi gerekmektedir” şeklinde konuştular. iha

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.