Nihat Akdoğan o Fotoğrafı Meclis'e taşıdı

Nihat Akdoğan o Fotoğrafı Meclis'e taşıdı

HDP'li Nihat Akdoğan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde özel harekatçıların tarafından çekilen fotoğraf TBMM'ye taşıdı.

A+A-

Akdoğan, Başbakan Davutoğlu'na şunları sordu:

1-2015 Yılında Diyarbakır'ın Lice ve Silvan ile Muş'un Varto ilçelerinde duvarlara “Esedullah Timi” imzasını taşıyan ırkçı, faşist yazılar hakkında başlattığınız soruşturmalar var mıdır? Soruşturma varsa hangi aşamadadır?

2-Hükümetin, bizatihi sorumluluğunda olan insani değerlere ve mahremiyet haklarına yönelik gerçekleştirilen bu tarz saldırılara karşı neden önlem alınmamaktadır? Gelecekte bu tarz davranışların tekrarlanmaması yönünde engelleyici tedbirlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar var mıdır?

3-Güvenlik güçlerinin, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir vatandaşa ait eve postallarla giripyatak odasında kişinin mahremiyetine saldırı niteliğindeki görüntülere ilişkin bir soruşturma yapılacak mıdır?

4-Güvenlik güçleri içindeki bu tarz yazılarıyazan ve cinsel terapiyeihtiyaç duyan kişilere yönelik bir tedavi süreci başlatılacak mıdır? Hastalıklı zihniyete sahip bu insanların orduda tutulması bu davranışları onaylamak anlamına gelmemekte midir?

5-Gerek hükümetinizin gerekse yargının bu ahlak dışı davranışlara karşı kayıtsız kalması, bu davranışları onayladıkları anlamına gelmiyor mudur? Şayetbu davranışlar hükümetiniz ve yargı kurumları için kabul edilemez ise, neden gereken müdahale yapılmamaktadır?

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.