Noyan ile Arıcı Yüksekova’da toprağa verildi

Noyan ile Arıcı Yüksekova’da toprağa verildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağı 2’nci gününe girdi. Önceki akşam çatışmalar esnasından vurulan 2 kişi, Yüksekova’da kitlesel bir şekilde toprağa verildi.

A+A-

videoic

fotoicYüksekova'da önceki gece çıkan çatışmalarda vurulan Naim Noyan ve Mehmet Reşit Arıcı, onbinlerce kişi tarafından Yüksekova'da toprağa verildi.

2 kişinin cenazeleri Hakkari'deki otopsi işlemlerinin ardından onlarca araçlık konvoyla ilçeye doğru yola çıkarılırken, ilçenin girişinde konuşlandırılan askeri kirpilerin yoldan çekilmesiyle cenaze konvoyu ilçe merkezine giriş yaptı.

Aynı esnada cenazeleri karşılamak için mahallelerden Şemdinli yol güzergahı ve eski cezaevi kavşağında toplanan kitleye polis gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.  Ara sokaklara dağılan kitle polise taşlar ile karşılık verdi.

Yaşamını yitiren Noyan ile Arıcı'nın cenazeleri ara sokaklardan Cumhuriyet ve Orman mahallelerindeki evlerine son kez götürüldü.

Daha sonra Orman Mahallesi'ndeki Mehmet Şerif Kutlar Camisi'ne getirildi. Burada yapılan dini vecibelerin ardından, cenazeleri omuzlayarak Orman Şehitliği'ne getirdi. Noyan, Orman Şehitliği'ne, Arıcı ise Mezarlık Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi.

Gever Halk Meclisi Eşbaşkanı Şerafettin Dede, “şehitlerin özgürlük şehitleri olduğunu söyledi. İki gencin de büyük bir dava adına can verdiklerini kaydeden Dede, "Halkımız gençlerin direnişi daha görkemli sahiplensin. Gever halkının özyönetim hakkı meşrudur. Bir kişi alsak bile bir adım bile geri adım atmayacağız. Gever halkı bu yasaklara asla kulak vermeyecektir" dedi.

HDP Milletvekili Nihat Akdoğan ise bu katliamların asla kabul edilmeyeceğini belirterek, halkın artık özyönetimde karar kıldığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.