Öğrencilere sağlıklı beslenme semineri

Öğrencilere sağlıklı beslenme semineri

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'nde, Yüksekova Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) çalışanları tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen hijyen ve sağlıklı beslenme seminerleri verildi.

A+A-

Yüksekova Toplum Sağlık Merkezi tarafından Yüksekova'da 50'nci Yıl İlk ve Ortaokulunda gerçekleşen seminerde, çocuklara kişisel hijyen eğitimi, sağlıklı beslenme ve gıdalarla gelen tehlikeleri anlatıldı. Seminerde hastalıklardan korunma yollarının en önemlisinin temizlikten geçtiği, öncelikle çocukların el temizliğine dikkat etmeleri gerektiğini belirtildi.

Diyetisiyen Seda Başkan, çocuklardan, yemek ve tuvaletten sonra ellerini çok iyi yıkamaları istediş, sağlıklı beslenmenin yolları, yenilen yiyecek ve içeceklerin kalorilerinin dengelenmesi hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Başkan, tuvalete gitme alışkanlığı, yemek alışkanlığı, ağız ve diş sağlığı ve abur cubur yememe ile ilgili bilgiler verdi. Soru cevap kısmının ardından çocuklara sabun verildi. Okulun konferans salonunda düzenlenen seminere Yüksekova Toplum Sağlık Merkezi Başkanı Dr. Selin Uygur, Diyetisyen Seda Başkan, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.