Ok: HDP siyaseti topluma umut veriyor

Ok: HDP siyaseti topluma umut veriyor

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, 1500 dolayında aday adayının başvurduğunu, bunun da HDP siyasetinin topluma umut verdiğini gösterdiğini söyledi.

A+A-

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, 1500 dolayında aday adayının başvurduğunu, bunun da HDP siyasetinin topluma umut verdiğini gösterdiğini söyledi.

Sterk TV'de yayınlanan Analiz programına konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, 7 Haziran seçimlerinin önemini, HDP çalışmalarını ve belirlenecek adayların kriterlerini değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimlerinin 7 Haziran'da yapılacağını söyleyen Ok, bu seçimlerle ya AKP'nin Kürtler, ezilenler, sistem dışı inanç ve kimlikler, kadınlar, gençler, Alevilere yönelik baskı cenderesinin daha da pekişeceğini belirtti. Demokratik siyasetin yolunun açılacağını da söyleyen Ok, “Seçim sonuçlarını bu açıdan herkesin kaderini belirleyecektir” diye konuştu.

Kürt sorununun çözümü için de seçim sonuçlarının tayin edici nitelikte olacağını da ifade eden Ok şöyle konuştu: “AKP de bunu biliyor. Kürt hareketi de, HDP de bunu biliyor. AKP iktidarının sonuçlanmasının tek yolu HDP'nin başarısından geçmektedir. CHP'nin bir iki puan yükselmesi Türkiye'nin geleceğine yönelik bir etkisi olmayacaktır. AKP iktidarının devrilmesine de yol açmayacaktır. 

‘AKP'YE KARŞI KADINLAR, GENÇLER, TÜM EZİLENLER, EMEKÇİLER OMUZ OMUZA VERMELİ'

AKP'ye karşı kadınlar, gençler, tüm ezilenler, işçi emekçiler omuz omuza verirse o zaman başarı olacaktır. AKP hegemonyasına karşı duran herkes şuanda HDP çatısında altında bir araya gelmiştir ve bu birliktelik başarı getirecektir.”

Adaylık çalışmaları ve belirlenecek kriterlere ilişkin de Ok, “Biz tüm inanç, kültür ve kimliklerin özgürleşmesini istiyoruz. Seçimlerde aday olacakların da bu niteliklerde olması, dürüst ve doğru insanların olması, halka hizmet edecek kişilerin olması gerekiyor. Halk bu kriterleri biliyor. Belirlenecek adayların halk tarafından kabul görülmesi ve sevinçle karşılanmaları gerekiyor. Takip ettiğimiz kadarıyla merkezi bir komisyon kurulmuş ve bu konuda adaylar konusunda araştırma yapılıyor, eğilim yoklaması yapılıyor ve sanıyorum bu çalışmalar şu an belli bir düzeye ulaşmıştır” dedi.

‘1500 ADAY ADAYI BAŞVURUDA BULUNMUŞ'

1500 dolayında aday adayının başvurduğunu, bunun da HDP siyasetinin topluma umut verdiğini gösterdiğini de sözlerine ekleyen Ok, bundan sonra yapılması gerekenlere ilişkin de şunları ifade etti: “Halkın umutlarını gerçekleştirecek, örgütlü çalışacak, halkın çıkarlarını esas alacak, adayların belirlenmesi gerekiyor. İnanıyorum ki, en doğru kararlar verilecek. Şu an da halk böylesi bir gelişmeyi bekliyor. Sonuçta sınırlı sayıda aday belirlenecek. Listeye girememiş adayların bunu hak etmediği anlamına gelmez. Önemli olan aday olmayanların da adaylar kadar çalışmalara dahil olmasıdır. Bu şekilde başarı sağlanacak.

Seçimlerde bütün bölgeler önemlidir. Özellikle metropol kentleri, İstanbul, Ankara, İzmir ve Çukurova'dan alınacak oylar seçimin kaderini belirleyecektir. Bundan dolayı özellikle İstanbul'da çalışmaların yükseltilmesi gerekiyor. Bundan dolayı ağırlığın buralara verilmesi lazım.” Anf

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.