Özal'ın naaşı kaçırılabilir şüphesi

Özal'ın naaşı kaçırılabilir şüphesi

Savcı Çetin'in İstanbul'a gizli bir yazı göndererek, mezarı 24 saat boyunca korumaya aldırttığı öğrenildi

A+A-
8. Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı, Özal'ın katıldığı son kokteylin görüntülerini istedi. Görüntüleri inceleyen savcı, Arnavut asıllı bir ressamın kokteyline katılan Özal'ın, bilinenin aksine limonata değil, portakal suyu içtiğini belirledi.

ÖZAL'IN MEZARI KAÇIRILABİLİR

Habertürk'ten Cemal Doğan'ın haberine göre, Savcı Kemal Çetin'in, aldığı duyumlar nedeniyle Özal'ın İstanbul'daki anıt mezarında gizlice sıkı tedbirler aldırttığı ortaya çıktı. Özal'ın naaşının mezardan çıkarılarak kaçırılacağı yönünde bilgiler gelmesi üzerine Savcı Çetin'in İstanbul' a gizli bir yazı göndererek mezarı 24 saat boyunca korumaya aldırttığı öğrenildi. Gün boyu sivil kıyafetli polislerin dolaştığı anı tmezarın etrafında kamera sistemi kurulduğu ve bu tedbirlerin haziran ayından beri devam ettiği belirtildi.

LİMONATA DEĞİL PORTAKAL SUYU İÇTİ

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal 'ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin , Özal'ın 16 Nisan 1993'te, yani ölümünden bir gün önce Çankaya Çevre Sokak'ta katıldığı bir resim sergisindeki görüntüleri istedi. Ulaştırılan görüntüleri inceleyen savcı, yapılan ikramların Özal'ın yakın ekibi tarafından kontrol edilmediğini belirledi. Özal duvardaki resimleri incelerken, tepsiyle getirilen portakal suyunun kendisine doğrudan ikram edilmesi dikkat çekiyor. Savcılık portakal suyunu ikram eden kişinin tespit edilmesi amacıyla, öncelikle daveti veren Arnavut asıllı ressamı bulmayı hedefliyor, ardından resepsiyona katılan ve çoğu ressamın sosyal çevresinden olduğu sanılan 50 kadar davetlinin kimler olduğunu araştırıyor.

SEMRA ÖZAL: "ŞÜPHELENDİĞİM ŞEYLER VAR"

Soruşturma kapsamında daha önce savcıya ifade veren Semra Özal da bu konunun üzerinde durmuş ve "Hiçbir yerde koruma çağrılıp onun önünde portakal sıkılmaz. Önceden hazırlanır, ikramedilir. Şüphelendiğim şeyler var. Savcılığın çıkaracağına eminim. Önceden başlanmış zehirlenmeye" demişti.

KABRİ GÜNEŞLİ BİR GÜNDE AÇILACAK, 3 KAMERA TAKİP EDECEK

Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Terörle Mücadele Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in, feth-i kabir işlemi yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı talimat yazısında ilginç detaylar yer aldı.

Buna göre Çetin'in, Özal'ın kabrinin güneşli bir günde açılmasını ve tüm çalışmaların 3 profesyonel kameraman tarafından görüntülenmesini istedi. Güneşli bir günde mezarın açılmasının çalışmalardaki detayları daha net göstermesi bakımından önemli olduğuna dikkat çeken Çetin, ayrıca cesetten alınacak örneklerden DNA profilinin çıkarılmasını istediğini, bunun amacının da cesedin Özal'a ait olup olmadığının kesinleştirilmesi ve ileride olası yanlış yorumların önüne geçmek olduğunu belirtti.

Savcı Çetin'in, feth-i kabir'le ilgili talimat yazısında ayrıca, mezardaki topraktan da numune alınarak inceleme yapılmasını istediği, bundaki amacın da Özal'da olası bir "zehirlenme" tespiti çıkması halinde, bu zehir oranının ne kadarının toprakta, ne kadarının cesette kaldığını belirlemeye yönelik olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.