Özdemir, YÜTSO Başkanlık Adaylığını Açıkladı

Özdemir, YÜTSO Başkanlık Adaylığını Açıkladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 19 Kasım 2022 tarinde yapılacak olan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanlığı seçimleri için Salih Özdemir Mavi listede adaylığını açıkladı.

A+A-

Yüksekova ilçesinde 19 Kasım 2022 tarinde yapılacak olan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanlığı seçimleri için Salih Özdemir Mavi listede adaylığını açıkladı.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerine MAVİ LİSTE adıyla yer alacaklarını belirten Salih Özdemir: ''Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı 365 Oda ve Borsaların, 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerine MAVİ LİSTE adıyla arkadaşları ile katılacağını ve 2013-2018 yılları arasında başkanlık görevini  bütün özveri çabalarıyla tam bir ekip ruhu ile başkanlığı döneminde yönetimiyle çok farklı işlere imza attıklarını, odanın kurumsal kimliğinin ön plana çıkarılması ve Yüksekova da ticari faaliyetlerini sürdüren ticaret ve sanat erbabı kıymetli esnafımıza oda imkanlarını seferber eden bir anlayışın yanı sıra, demokrasi ve insan hakları konusunda da toplumun tüm dinamik ve bileşenleri ile yakın temas halinde faaliyet sürdüren  icracı bir ticaret odası haline getirdiklerini beyan ettiler.

Özdemir: İcracı bir oda anlayışına sahip olduğumuzun kanıtı ise 365 oda ve borsa başkanları ve TOBB Yönetim Kurulu ve Üyeleri ile sayın Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerinin katılım sağladığı TOBB Genel Kurulun da Doğu ve Güneydoğu Oda Başkanları tarafından  13 ticaret odasını temsilen konuşmacı olarak Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası adına Başkan sıfatıyla  şahsım seçilerek, gerekli konuşmayı TOBB Genel Kurulunda  yaparak tüm yüksekovalı hemşehrilerin bu gururuna vesile oldum. Ve yine 2017 yılında yönetiminde başkanlık yaptığım icracı bir oda yönetimi yaklaşımı ile Yüksekova Ticaret Odası Başkanı olarak yaptığım girişimler sayesinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Kalkınma Kurulunda odamıza  Başkanlık temsiliyetini kazandırdık.


Ticaret ve Sanayi Odaları ticari ve sosyal yapı içerisinde en önemli ve kritik yapıya sahip Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Bundan ötürü memleketimizin iş insanları ve toplumun tüm dinamikleri ile birlikte çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla hareket etmek istiyoruz. Gerçekleştirmeyi planladığımız proje ve düşüncelerimizi çok geniş platformlarda paylaşmak ve görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Bu anlayış ve enerjimiz ile yönetimde yer alacak olan tüm üye ve esnaf arkadaşlarımızla birlikte hep beraber el birliği ile yürüyecek çok yolumuz ve işlerimizin olduğunu belirtmek isterim. 


Kuruluşundan bu yana yönetimde bulunan değerli büyüklerim ve kardeşlerimin kıymetli çabaları ve çalışmalarının olduğunu bilen ve buna değer veren bir yaklaşımla hepsine katkıları için teşekkür eder şükranlarımı sunarım. Yeni, güçlü ve dinamik bir kadro ile Yüksekova’mızın hakkettiği ticari sirkülasyon ve sosyal yaşamın  refah düzeyinin sağlanması adına kurumsal vizyon şiarı ile  bir oda yönetim anlayışla, ticaret odasının yönetime talip olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

Arkadaşlarımızla birlikte yönetimde başkanlık görevini ifa ettiğim dönemlerde tüccar ve esnaf arkadaşlarımızdan  aldığımız güç ve destekle  gerçekleştirdiğimiz girişmeleri, proje ve faaliyetlerimizede kısaca değinmek istiyorum. 


1- Yüksekova’nın İl olması konusunda  gerek ulusal ve yerel medyadan gerekse sosyal medya platformlarından Cumhurbaşkanımızın katıldığı birçok toplantıda şahsım tarafından Başkan sıfatıyla direkt olarak bu konu gündeme getirilmiş ve devamında il olma yolunda gerekli adımların atıldığı sözleri tarafımıza iletilmiştir. İl olma konusu elbetteki Başkan olduğum dönemle sınırlı kalmadı geçen 4-5 yıllık süreçte de elimden gelen tüm girişimleri yaptım yapmaya devam edeceğim. Her sorumlu Yüksekovalı gibi. 


2- Gümrük kapılarının açılması iş insanlarımızın ve İhracatçılarımızın ticaretlerinin aksamaması için sürekli Ticaret ve Gümrük Bakanlığının bürokratları ile toplantılar gerçekleştirerek Gümrük kapılarında ki sıkıntıları dile getirdik ve büyük çoğunlukla sorunlarımızı giderdik. Yapılan toplantılar ve görüşmeler sonucunda Şemdinli Alan Sınır kapısı ve Derecik Üzümlü sınır kapılarının açılmasında ki girişimlerimizin büyük ölçüde etkili olduğunu tüm halkımız tarafından bilinmektedir. 


3- Yüksekova da Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için yönetim olarak Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı-Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünü defalarca kez ziyaret ettik ve hazırladığımız raporları kendilerine takdim ettik ve neticesinde şu an Yüksekova da Organize Sanayi Müdürlüğü kurulması için çalışmalar başlamış olup halen çalışmalar devam etmekte olup yönetim olarak işe başladığımız da da her yönüyle takip edeceğimizi belirtmek isterim. 


4- Yüksekova ve Şemdinli de okuyan yaşları 8-15 yaş grupları olan yaklaşık 200 öğrencimizi odamızın tüm imkanlarını kullanmak suretiyle; İzmir ve Muğla Oda başkanları ile temasa geçip onların da destekleri ile belirtiğim şehirlerde seyahatlerini sağlayıp, oraların tarihi güzelliklerini gezip görmelerine vesile olduk.


5- Yine Yüksekova Belediye Spor Teknik heyeti ve futbolcularının dönemin olumsuz şartlarına rağmen ve tabi ki ticaret odamızın tüm imkanlarını kullanmak suretiyle  Antalya ilimizde  25 gün kamp yapmalarını sağladık.


6-2016 yılında başkanlığını yaptığım odamız  tarafından uygulamaya başlanılıp 2017 yılında sonlanan Dez Avantajlı Kişileri Sosyal Hayata Entegre Etme Projesi  başarılı bir şekilde neticelendirilmiştir. Nitekim projemiz Türkiye de uygulama kapsamında birinci proje seçilerek sayın Cumhurbaşkanı tarafından birincilik ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül  odamız nezdinde tüm hemşerilerimizin haklı gururuna vesile olmuştur. 


7- Yine odamızın kuruluş tarihinde bir ilke imza atarak ve tabi ki yine odamızın tüm imkanları ile esnafımızın yanında yer alma anlayışıyla Yüksekova da ticari faaliyet icra eden 50 kişilik esnaf ekibimizi İtalya ve İsviçre ülkelerinde 7 günlük iş ve kültürel gezi seyahati yapma imkanlarını sağladık. 


8- Bu yılın Ocak ayında şahsımın naçizane girişim ve temasları sayesinde ve oradaki oda başkanlarımızın destekleri  ile Yüksekova Belediyesi Spor Bayan Futbol Takımının 2 hafta süren spor kampı yapma ve çeşitli aktivitelere katılmalarını sağlayarak kadın oyuncu arkadaşlarımıza imkanlar sağladık.

 
9- 2017 yılında başkanlığım döneminde  havaalanımızın uçuş hizmetlerine açılma sürecinden önce Havaalanı isminin “Selahattin Eyyubi” olması konusunda Ankara da yaptığımız girişimler ve ısrarlarımız sonucunda havaalanı ismi konusunda kilit rol üstlendik. 


10- Başkanlık görevini yaptığım dönemde yine odamız da birlikte çalıştığımız arkadaşlarla birlikte yaptığımız çalışmalar ve Ankara da yaptığımız temaslar  sayesinde Yüksekova’ya İç Gümrükleme Müdürlüğünü açtırdık. 


11-Yüksekova da yaşayan hemen her kesimden insanımız için Ankara başta olmak üzere ülkemizin her şehrinde odamızın kurumsal kimliği ışığında yaptığımız sayısız  sosyal yardım ve bürokratik girişimlerimiz sayesinde, hemşehrilerimizin sıkıntılarının çözümü konusunda çalışma ve çabalarımızı hemşehrilerimiz bilmektedir. 

 Yüksekovamızın sosyo- ekonomik ve sosyo-kültürel düzeyine katkılar sunmak, toplumsal birlikteliğimiz ve huzurumuz ile ticari faaliyetlere katma değer sağlamak ve esnafımızın her türlü sıkıntılarının giderilmesin de aktif rol almak için çıktığımız bu yolda değerli ağabeylerim ve kardeşlerimiz ile birlikle sloganımız olan ‘’Güçlü Ekip, Güçlü Temsiliyet’’ ruhuyla MAVİ LİSTE ile hizmete talip olduğumuzu, 19 Kasım 2022  tarihinde yapılacak olan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde arkadaşlarımızla birlikte ve el birliği ile  Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık adaylığımı açıklıyorum.


MAVİ LİSTE ile gireceğimiz seçimin Hakkari ilimiz başta olmak üzere Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik ilçelerimize hayırlı olmasını diliyor ve tüm hemşehrilerimizin destek ve katkılarını bekliyoruz. 

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı - SALİH ÖZDEMİR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.