Özgücümüzle sandığa umuda barışa hazırız

Özgücümüzle sandığa umuda barışa hazırız

Yüksekdağ, seçim süreci boyunca başta 100 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Katliamı olmak üzere AKP tarafından sayısız provokasyonun devreye konulduğunu, bu nedenle herkesi yarın dikkatli olmaya çağırarak, ‘Özgücümüz ve özsavunmamız ile sandığı koruyacağ

A+A-

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, seçim güvenliği, seçim öncesi ve sonrası yaşanabilecek provokasyonlar ile seçmenlerin sandık güvenliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sandık güvenliğinin önemine vurgu yapan Yüksekdağ, “Bizler bütün parti güçlerimizle, bütün HDP gönüllüleri ile 1 Kasım günü onurumuzu, irademizi ve geleceğimizi sahipleneceğiz” dedi. İktidarın sandıklar üzerinde  “karanlık planları” bulunduğunu belirten Yüksekdağ, “Bu planların hepsini boşa çıkarmak gerekiyor. Bunu nasıl yapacağız? Halkımızın oy kullandığı her yerde sandıklara sahip çıkarak bu planı tersine çevireceğiz. Ve boşa çıkaracağız” dedi.

Herkes sandık başına

Özellikle Kürdistan'da sandıklara asker ve polis yığılacağı, yine sandıkların birleştirileceği yönünde duyumlar aldıklarını kaydeden Yüksekdağ, halkı her yerde sandık güvenliğini almak için seferber olmaya çağırdı. 1 Kasım günü Wan'da oyunu kullanacağını belirten Yüksekdağ, “Ben de HDP Eşbaşkanı olarak Wan'da oyumu kullandıktan sonra her sandıkta halkımızla ve müşahitlerimizle birlikte olacağım” dedi.  AKP'nin oy kullanılmaması için elinden geleni yaptığını kaydeden Yüksekdağ, buna karşı şu çağrıyı yaptı: “Halkımıza, ne olursa olsun, nerede olursa olsun oy vermek için sandıklara gitme çağrısı yapıyorum. Herkes eşi, dostu, akrabası kim varsa sandığa gitmeye sevk ederek bu saldırıya cevap vermelidir” dedi.

Halkımız dikkatli olsun

Seçim süreci boyunca başta 100 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Katliamı olmak üzere AKP tarafından sayısız provokasyonun devreye konulduğuna dikkat çeken Yüksekdağ, “Seçim öncesi ve sonrası her türlü provokasyon çıkartılabilir. Halkımız her yerde dikkatli olsun” dedi. Sandık etrafında halkın güvenliğini alacaklarını belirten Yüksekdağ, “Siyası iktidarın sandık güvenliğini sağlayacağına inanmıyoruz. İşte bu yüzden halkın öz gücüne güveniyoruz Özgücümüz ve özsavunmamız ile sandığı koruyacağız” vurgusu yaptı.

Halkın muhtarı olun

HDP Eşbaşkan Figen Yüksekdağ, Wan merkezdeki muhtarlarla Wan Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) binasında düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlediği muhtarlar toplantısına göndermede bulunarak, muhtarlara “Saray'ın değil, halkın muhtarı olun” çağrısında bulundu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.