Paris saldırganlarından ikisinin kimliği belirlendi

Paris saldırganlarından ikisinin kimliği belirlendi

Fransız polisi, Paris saldırganlarından ikisinin kimliğini DNA testiyle belirlediklerini açıkladı. Saldırganlardan birinin üzerinden de Mısır pasaportu çıktı.

A+A-

Fransa'nın başkenti Paris'te intihar saldırısı düzenleyenlerden birinin kimliği DNA testiyle belirlendi. Stade de France yakınlarında saldırganlardan birinin üzerinden de Mısır pasaportu çıktı. Aynı yerde başka bir saldırganın üzerinde Suriye pasaportu bulunmuştu. İngiliz Guardian'ın haberine göre, saldırganlardan biri polis tarafından takip edilen bir Fransız. Europe 1'e konuşan bir görgü tanığı, Bataclan konser salonundaki saldırganlardan birinin kadın olduğunu söyledi.  

Öte yandan, Suriye pasaportu taşıyan kişinin Ekim'de Yunanistan'dan geçtiği belirtildi. Yunanistan'dan bir polis kaynağı, Fransa'nın kendilerinden ve başka Avrupa ülkelerinden bu pasaportu kontrol etmesini istediğini aktardı. 

Paris saldırılarını soruşturan savcı TSİ 20.00'de basın toplantısı düzenleyecek. Savcının ölü ve yaralı sayısının yanı sıra saldırganlara dair de bilgi vermesi bekleniyor.Radikal

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.