Paris'te operasyon ve çatışma

Paris'te operasyon ve çatışma

Fransız polisi, Paris saldırılarıyla ilgili bir hücre evine şafak operasyonu düzenledi.

A+A-

Fransa ve Belçika'da Paris'teki kanlı saldırılarının faillerini bulmak için başlatılan operasyonlar devam ederken, Paris'in Saint-Denis banliyösünden silah sesleri geldi. Operasyonun hedefindeki kişinin, 129 kişinin öldürüldüğü, 350'den fazla kişinin yaralandığı saldırıların beyni Abdülhamit Ebayud olduğu belirtiliyor. Operasyon bölgesinden şu ana kadar 7 patlama sesi geldi ve üç kişi hayatını kaybetti. Çıkan çatışmada dört polisin de yaralandığı açıklandı. 

AFP'nin haberine göre, operasyonda saldırılarla bağlantılı olduğu düşünülen iki kişi öldü. Bir kadının operasyon sırasında kendini patlattığı, bir başka kişinin ise keskin nişancılar tarafından vurulduğu belirtildi. Operasyonda beş kişi de tutuklandı. 

27 yaşındaki Fas asıllı Abdülhamit Ebayud

Başkentin kuzeyindeki Saint-Denis bölgesinde düzenlenen özel birliklerin de katıldığı operasyonun başlamasıyla birlikte polise ateş açıldı. Saint-Denis Belediye Başkanı Didier Paillard hala silah sesleri duyabildiğini söyledi ve yerel saatle 04.30'dan beri (TSİ 5:30)  silah seslerinin susmadığını belirtti. Hücre evine gerçekleştirilen şafak operasyonu sona erdi.  

Semtte oturanların polis tarafından evlerinden çıkmaması istendi. Semt ve çevre semtlerde okullar tatil edildi. Askeri araçlar, ambulans, itfaiye, kurtarma ekipleri Saint Denis semtinde hazır bekliyor.

 

Le Parisien muhabiri Jean Gabriel Bontinck, silah seslerinin yerel saatle 4.30'da başladığını ve yaklaşık 15 dakika sürdüğünü belirtti. iTele TV kanalı ise operasyonun, Paris saldırılarının 8. faili olan Salah Abdeslam'ı yakalamak için yapıldığını öne sürmüştü.

Geçen Cuma günü intihar saldırganlarının üzerlerindeki bombaları patlattığı Stade de France da çatışmanın yaşandığı Saint Denis semtinde.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI: BÜYÜK BİR PATLAMAYLA BAŞLADI

Associated Press'e bilgi veren bölge sakinleri, operasyon sırasında silah ve patlama sesleri duyduklarını söyledi. 21 yaşındaki Amin Guizanı, "El bombaları vardı. Başlıyor ve duruyordu. Kalaşnikoflar... Tekrar başlıyordu" dedi.

26 yaşındaki bağımsız gazeteci Baptiste Marie ise "Büyük bir patlamayla başladı. Sonra ikinci patlama oldu. Sonra iki tane daha. Bir saat boyunca silahlar sesleri geldi" diye konuştu.

UÇAKLARIN ROTASI DEĞİŞTİRİLDİ 

Bu arada isimsiz ihbarlar nedeniyle ABD'den Paris'e giden iki Air France uçağının rotası değiştirildi. Uçakların birinin Salt Lake City, diğerinin de Kanada'nın Halifax kentindeki havalaanlarına güvenli bir şekilde indiği belirtildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen cuma gecesi düzenlenen ve IŞİD bağlantılı teröristler tarafından gerçekleştirildiği düşünülen eş zamanlı saldırılarda 129 kişi hayatını kaybetmişti. (Ajanslar)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.