Parlak: "Hakkari'de 3'te 3 yaptık"

Parlak: "Hakkari'de 3'te 3 yaptık"

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin yeni seçilmiş Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, parti olarak Hakkari'de 3 milletvekili aldıklarını söyledi. Parlak, halkın iradesine saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

A+A-

YSK tarafından paylaşılan verilere göre; Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi 95 bin 782 oy alan Yeşil Sol Adayları Vezir Parlak, Öznur Bartın ve Avukat Onur Düşünmez Hakkari’yi parlamentoda temsil etme hakkını elde etti. Ak Parti ise ile genelinde 31 bin 028 oy aldı. İlçe seçim kurulunu ziyaret eden Hakkari Milletvekili Vezir Parlak, parti yöneticileri ile birlikte valilik önünde basına açıklamalarda bulundu.

Önemli bir seçimi geride bıraktıklarını belirten Vekil Parlak,”1990’lı yıllardan bu yana geçirdiğimiz bütün seçimlerin demokratik olmadığını hepimiz biliyoruz. Daha önceki iktidarların yaptığı gibi bu iktidar da arkasına aldıkları devlet gücü ile imkan ve olanakları ile her yerde çalışmalarını yürüttüler. Bizler de halkımızın bir bin emekleri ile imkan ve olanakları ile yerellerde köylerde ilçelerde, mahallerde ve şehirlerde çalışmamızı yürüttük. Ve dün sadıklardan hiçbir problem yaşanmadan seçimi bitirmemiz hepimiz açısından sevindirici bir durumdur. Ne yazık ki önceki seçimlerde çok fazla sorunlar ile karşılaşıyorduk. Bizim lehimize tablolar gerçekleşiyordu. Dünkü seçimlerde en azından önemli bir sorunun gerçekleşmemiş olması elbette ki sevindirici” diye konuştu.

Hakkari halkının Yeşil Sol Parti’de 3 Milletvekilini meclise gönderdiğini belirten Parlak, “Halkımız kararını net bir şekilde verdi. Bizler de dünden bu yanadır bekliyoruz. Veriler geç de olsa girildi. Ancak yurtdışı verileri henüz girilmedi. Yurtdışı verilerinin girilmesi yine de sonucu değiştirmiyor. 3 Milletvekili olarak parlamentoya yine gidiyoruz. Herhangi bir problem yok. Farklı arayışlar içinde olan AKP il ilçe yöneticilerini buradan uyarıyoruz’ diyen Parlak,  halk iradesinin gasp edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Parlak, Yurtdışı oyları girildiği zaman Yeşil Sol’un alacağı oyun 95 bin 782 Ak Parti’nin alacağı oyun 31 bin 28 olacağını bu tabloya rağmen de Yeşil Sol Parti olarak meclise 3 vekil olarak girdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.