Pinyanişi aşireti lideri Zeydan toprağa verildi

Pinyanişi aşireti lideri Zeydan toprağa verildi

Geçtiğimiz gün Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden, Pinyanişi aşireti lideri ve kanaat önderi Osman Zeydan (93), Yüksekova, Büyüçiftlik beldesinde binlerce kişi tarafından toprağa verildi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

Pinyanişi aşiret lideri ve kanaat önderi Osman Zeydan, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Zeydan’ın cenazesi, hava muhalefeti nedeniyle karayolu ile bugün Ankara’dan memleketi Yüksekova'ya bağlı Büyükçiftlik beldesine getirildi.

fotoic.jpg

Büyükçiftlik Belde Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra son yolculuğuna uğurlanan Zeydan'ın cenaze törenine, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Siyasi parti temsilcileri, Kanaat önderleri, kurum amirleri, İran ve Irak'ın yanı sıra çevre illerden çok sayıda kişi katıldı.

Pinyanişi Aşiret Lideri Osman Zeydan Toprağa verildi 11

Cenaze töreninde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Osman Zeydan'ın yeğeni iş insanı ve kanaat önderi Teoman Zeydan, "Çok değerli büyüğümüzü kaybettik. Hepimiz için ve bölgemiz için çok büyük bir değerdi. Bugün gördük ki ne kadar sevildiği ortada. Hepimiz çok üzgünüz. Tarifi imkânsız bizim için. Bundan sonra amacımız, ailemizin birliğini, beraberliğini koruyarak sürdürmektir. Onun yolunda, onun izninde yürümektir. Bütün halkımıza uzaktan ve yakından gelen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vefat eden Osman Zeydan’ın Oğlu ve Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı İsmail Rüştü Zeydan "Yüce rabbim bizi onun yolundan şaşırtmasın. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Pinyanişi Aşiret Lideri Osman Zeydan Toprağa verildi 13

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ise,” Osman Zeydan sadece ailenin değil, bütün memleketin büyük bir kaybıdır. Toplumda birleştirici, uzlaştırıcı bir kişilikti. Allah ailesine ve sevenlerine sabır versin” dedi.

Zeydan ailesi taziyeleri Büyükçiftlik (Xirwate) beldesinde kabul ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.