Prof. Ahmet Ercan yedi bölgeyi uyardı

Prof. Ahmet Ercan yedi bölgeyi uyardı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'de deprem beklediği yedi bölgeyi açıkladı.

A+A-

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, "Türkiye’de hiç bir yerde deprem olmasa bile yedi bölgede deprem beklediğini" söyledi.

Ercan, "Türkiye’de hiç bir yerde deprem olmasa, Karlıova-Bingöl, Erzincan, Denizli, Sakarya Çukuru, Midilli Üçgeni, Teke Burnu, Göller Bölgesinde olur" ifadelerini kullandı.

Sivas'ın Gürün ilçesinde önceki gece meyana gelen 4.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin değerlendirmelerini de sürdüren Ercan, Doğu Anadolu Kırığı hakkında şu bilgileri verdi:

"Doğu Anadolu Kırığı, Karlıova-Bingöl’den, Hatay-Kırıkhan’a 580 km boyunda olup Arap ile Anadolu kıta parçalarının sınırını oluşturur. Arap kıtasının kuzeye doğru itmesiyle her yıl 1 ile 4mm gerilir.6 Şubat 2023 depremi 510 yılda biriken gerginliğin yer direncini yenmesiyle oldu."

Ercan, Sivas'taki son depremin ardından "Anadolu ülke boyutunda yaygın gerilmeyi Adıyaman M4,0, Bitlis-Zağros bindirmesi ile Sivas-Gürün'de M4,5, Kuzey Anadolu Kırığı (KAK) üzerinde, sürdürüyor. Gerginliğin yer direncini yendiği konumda er ya da geç deprem olacak" uyarısında bulunup şu ifadeleri kullanmıştı:

"Önceki depremlerde kırılan yer 200-500 yılda yapışır, kapanır. Yeni bir depremle yeniden kırılır. 6 Şubat Pazarcık M7,8 odağında 1513'de de büyük deprem olmuş, yer kırılmıştı. Kırık olan yer sızlar, yeniden kırılabilir."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.