Prof. Dr. Ercan'dan Hakkari ve birçok yer için deprem uyarısı!

Prof. Dr. Ercan'dan Hakkari ve birçok yer için deprem uyarısı!

Prof. Dr. Ahmet Ercan katıldığı bir canlı yayında, yeni deprem riski bulunan bölgeleri anlattı. Ercan, "Son 5 yıldır Doğu Anadolu kırığının deprem açısından çok etkinleştiğini gördük" dedi.

A+A-

Adana'da dün Kozan ilçesinde meydana  gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem, hangi bölgelerin deprem riski taşıdığı sorusunu gündeme getirdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, katıldığı TELE1 canlı yayınında, "Nerelerde yeni deprem riski var?" sorusuna yanıt verdi. Ercan, "Türkiye'deki depremlerin yüzde 52'si Kuzey Anadolu kırığı üzerinde. Yüzde 33'ü Batı Anadolu'da, yüzde 13'ü de Doğu Anadolu kırığı üzerinde oluşuyor. Son 5 yıldır Doğu Anadolu kırığının deprem açısından çok etkinleştiğini gördük" dedi.

Ercan ifadelerini şöyle sürdürdü:

"Orta Doğu Anadolu'yla ilgili söyleyebileceğim;  Pazarcık'la Gaziantep'in Batısı ve Kilis'in Batısı ve oradan da Hatay-Suriye sınırından Ölü Deniz kırığı aday bölgedir. Bunun dışında Bingöl tarafları Muş Varto, Hakkari, Kars ile Erzurum arası, Erzincan, Amasya-Merzifon, Sakarya Çukuru ile Kocaeli arası, Yenice-Gönen, Ege Bölgesi'nde Balıkesir, Ayvalık kesimi yine Batı Anadolu'da Denizli- Aydın arasında Bodrum ve Marmaris yani Ege Adaları'nın bulunduğu kesimler deprem açısından çekinceli."

'Adana'nın deprem çekincesi 6.4'

Sosyal medya hesabından Adana'daki depreme ilişkin paylaşımda bulunan Ercan, "Adana'nın deprem çekincesi M6.4'tür. Kozan'daki M5.6 depreminden sonra bölgede ivedi bir büyük deprem oluşturacak gerginlik olmadığı kanısındayım. Kaygı, tinsel çöküntüye götürür. Kendinizi eğlendirin" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.