Putin Esad'ın yeni yılını kutladı

Putin Esad'ın yeni yılını kutladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad'a yeni yıl mesajı gönderdi. Rus lider iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine bağlı olduğunu belirtip, 'Barışın Suriye'ye nihai olarak dönüşünün önümüzdeki yıl daha da yaklaşması

A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad'ın yeni yılını bir mesajla kutladı. Putin mesajda, iki ülke arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesine bağlı olduğunu ve Suriye'nin egemenliğine daimi destek verdiğini vurgulayıp, ‘2020'de Suriye'nin nihai barışa daha da yaklaşması' temennisinde bulundu.

Kremlin'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Rus lider, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a tebrik mesajında, Suriye'yle dostluk ve işbirliği ilişkisinin daha da geliştirilmesine olan bağlılığını ve ülkenin egemenliği, birliği ve toprak bütünlüğüne daimi desteğini teyit etti. Vladimir Putin, barışın Suriye'ye nihai olarak dönüşünün önümüzdeki yıl daha da yaklaşmasını umduğunu dile getirdi.”

Rusya'nın müttefiki 2015 yılında silahlı militanlara karşı Esad yönetimi lehine ağırlığını koyması, Suriye'deki iç savaşın gidişatını değiştirmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.