Putin ve Kerry Rusya’da görüştü

Putin ve Kerry Rusya’da görüştü

Moskova’da ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya ve ABD’nin en kritik sorunları çözmek için birlikte çalıştığını söyledi.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Moskova'da görüştü.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da katıldığı görüşmenin basına açık bölümünde Kerry, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Suriye görüşmelerinin birçok imkânı beraberinde getirdiğini belirterek “Rusya ve ABD'nin birlikte Suriye'de fark yaratabileceği konusunda hemfikiriz” dedi.

Rusya ile yürütülen işbirliği dolayısıyla Putin'e teşekkür eden Kerry, “Sayın Başkan, misafirperverliğiniz için teşekkür ederim. Lavrov liderliğindeki ekibin bizimle yaptığı çalışmalar ve bizim çabalarımız göz önüne alındığında, bu çabaların kesinlikle ortak olduğunu, işbirliği temelinde yürütüldüğünü görebiliriz. Bunun için minnettarız” dedi.

Kerry, “Sayın Başkan, daha önce New York ve Paris'te Başkanımız Obama ile görüşme fırsatınız olmuştu. Siz ve Başkan Obama, Sayın Lavrov ve bana Ukrayna ve Suriye'ye ilişkin sorunların çözümü konusunda özel bir yaklaşım geliştirmemiz gerektiğini ifade etmiştiniz” diye konuştu.

ABD Dışişeri Bakanı, “Aramızdaki farklılıklara rağmen belirli konularda beraber etkili bir şekilde çalışabiliriz. Bugün umuyorum ki ortak bir zemin bulabiliriz” ifadesini kullandı.

Putin de, Rusya'nın ABD ile birlikte Suriye'deki krize çözüm aradığını belirtti.

Suriye'ye istikrar getirilmesi konusunda ABD'nin tekliflerini değerlendirmekten memnun olduklarını söyleyen Putin “Dışişleri Bakanımız Sergey Lavrov, kapsamlı şekilde değerlendirilmesi gereken teklifleriniz konusunda tarafıma ayrıntılı bilgi verdi. Sizinle görüşme ve tüm bu konuları değerlendirme imkânını bulmaktan memnun oldum” dedi.

Rusya ve ABD Genelkurmayları da görüştü

Rusya ile ABD arasında Suriye gündemli bir diğer görüşme de genelkurmay başkanları düzeyinde gerçekleşti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile telefon görüşmesi yaparak, Suriye'de Rusya ile ABD öncülüğündeki koalisyon arasındaki işbirliğine ilişkin durum değerlendirmesi yaptı.

Washington'un talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, Suriye'deki durumu ve IŞİD ile mücadele çabalarını konuşan genelkurmay başkanları, ikili temasları sürdürme konusunda anlaştı./imc

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.