PYD’den 1 Mayıs mesajı

PYD’den 1 Mayıs mesajı

Demokratik Birlik Partisi (PYD), 1 Mayıs dünya işçi-emekçi bayramı’nı tüm dünya işçileri ve emekçilerine kutladı.

A+A-

PYD, 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınladı.

İşçi ve emekçilerin özgürlük mücadelesine vurgu yapılan açıklamada “İşçiler, emekçiler egemenlere, fırsatçılara karşı yürüttükleri özgürlük mücadelesiyle direniş efsaneleri yaratmışlardır. Bu görkemli mücadeleye ragmen egemenler, bugüne kadar hep işçi ve emekçileri görmezden gelerek onları insanlık değerlerinin ve uygarlığın yaratıcıları olarak kabullenememiştirˮ denildi.

Açıklamanın devamında Suriye'deki işçi ve emekçilerin duruma dikkat çeken PYD, 1 Mayıs bayramının kaos ortamında karşılandığını, özgürlük ve demokrasi talebiyle eşitlik temelinde ortak yaşamı savunan bir halkla iktidarcı egemen güç ve şiddet yanlısı sözde radikal DAIŞ ve El-Nusra gibi El-Kaide uzantısı örgütler arasında büyük bir savaş yaşandığını kaydetti. PYD, bu kaos ortamından çıkışın ve Suriye'deki krizin yegane çözüm yolunun Demokratik Özerklik Yönetimi olduğunu belirtti.

PYD, tüm dünya işçi ve emekçilerinin 1 Mayıs bayramını kutlayarak Rojava devriminin dünyadaki tüm ezilenlerin, baskı altında olanların devrimi, demokratik bir toplum inşa etmek isteyen dünyanın tüm özgürlükçü kesimlerinin devrimin ortağı olduğunu kaydetti.

PYD açıklamasının sonunda, işçi ve emekçileri temel amacı olan toplumsal adalet, eşitlik ve kardeşlik tesis edilinceye kadar baskının er türüne karşı mücadeleyi yükselteceklerinin sözü verildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.