Rehinelerden 80'i serbest bırakıldı

Rehinelerden 80'i serbest bırakıldı

Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan bir otele saldırıp 170 kişiyi rehin alan silahlı saldırganlar, aralarında 6 THY personelinin de bulunduğu 80 kişiyi serbest bıraktı. Mali Savunma Bakanlığı'nın ilk belirlemelerine göre, rehinelerden ikisi Mali vatandaşı

A+A-

Mali'nin başkenti Bamako'nun Hamdallaye Mahallesi'nde çoğunlukla da yabancılar ve Batılı yetkililerin kaldığı lüks bir Radisson Otel'e baskın yapan silahlı bir grup, aralarında 7 Türk Hava Yolları (THY) personelinin de bulunduğu 140'ı konuk, 30'u otel personelinden oluşan 170 kişiyi rehin aldı.

Yapılan saldırı sonrası BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) askerlerinin de destek verdiği Mali güvenlik güçleri otelde operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 1'i polis çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Devam eden operasyonlar sırasında 170 rehineden 80'inin serbest bırakıldığı bildirildi.

Olay sonrası Kriz Masası oluşturulurken, saldırganların sayısının en az 10 olduğunu ifade ediliyor. Mali Savunma Bakanlığı'nın ilk belirlemelerine göre ise rehinelerden ikisi Mali vatandaşı ve biri Fransız vatandaşı 3 kişi öldürüldü.

6 THY personeli serbest bırakıldı

Rehin alınanlar arasında bulunan 7 THY personelinden 2 pilot, 3 kabin memuru ve 1 istasyon şefinin serbest bırakıldı. THY'nin 1 personeli ise halen otelde rehin durumda.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.