Rojava Derneği: İhtiyaçlar devam ediyor, yardımlar sürmeli

Rojava Derneği: İhtiyaçlar devam ediyor, yardımlar sürmeli

Rojava Derneği yöneticileri ve gönüllü çalışanlar herkesi yardım etmeye çağırıyor.

A+A-

Bölgede devam eden sokağa çıkma yasakları ve ablukalar  nedeniyle il ve ilçe merkezlerinden binlerce aile göç etmek zorunda kaldı. Evlerinden sadece üzerlerindeki elbiselerle çıkmak zorunda kalan aileler göç ettikleri yerlerde geçim sıkıntısı yaşıyor. Göç eden ailelere destek olmak için Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneğinin öncülüğünde başlayan kampanya ise devam ediyor. Ancak derneğin depolarındaki malzemeler ise tükenmek üzere. Rojava Derneği yöneticileri ve gönüllü çalışanlar herkesi yardım etmeye çağırıyor.

EN ÖNEMLİ İHTİYAÇ KURU GIDA VE BUZDOLABI

Yurttaşların canını korumak için evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyleyen Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği Eş Başkanı Mustafa Ocaklık bu ailelerin gıda, barınma, giysi, vb. birçok ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti. Ocaklık, dernek olarak ilk günden bu yana ihtiyaçların giderilmesi için yardımlarda ve yardım çağrılarında bulunduklarını belirterek, “Yardım çağrı ciddi bir karşılık buldu. İnsanlar kendi lokmalarını paylaştı. Özellikle Şırnak, Mardin, Hakkari, Diyarbakır, Batman, Siirt merkezleri göç alıyor. Ülkenin her yerinden gelen yardımları bu bölgelere ulaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Ancak ailelerin hâlâ ciddi sıkıntıları var. Eksikleri gidermek için duyarlı insanların yardımda bulunması gerekiyor” dedi. Bu süreçte insanların birden çok göç etmek zorunda kaldığını söyleyen Ocaklık “Silopi ve Cizre'den göç edip Şırnak ve İdil'e giden aileler daha sonra Şırnak merkezi ve İdil'de başlayan çatışmalardan dolayı oradan da başka bir bölgeye göç ettiler. İç içe geçmiş bir göç dalgası var. Biz de bu süreçte 45-50 bine yakın aileyle temasta bulunduk. Gıda, battaniye, döşek yetiştirdiğimiz aileler de var, kısmen yardım ulaştırdığımız aileler de” dedi. Şu andaki en önemli ihtiyacın kuru gıda olduğunun altını çizen Ocaklık “Gıda, giysi vb. dışında, buzdolabı ve klimayı ilk sıraya alıyoruz. Bölgede yaz mevsiminin sıcak geçmesinden dolayı verilen gıdaları muhafaza etmek için buzdolabı ve ailelerin evlerinde kalabilmeleri için klimaya ihtiyaç var” dedi.

‘HERKES BİR ŞEY YAPABİLİR'

Yıldız Yıldırım, İzmir'den depoda çalışmak için gelmiş. Öğrencilerin sınav dönemi nedeniyle çalışacak kişiye ihtiyaç olduğunu söyleyen Yıldırım “Bu dönem yardımcı olan arkadaşların sınav dönemi, onlar gidince daha çok yardıma ihtiyaç oldu, biz de bu süreci değerlendirelim dedik, o nedenle geldik. Yaklaşık 2 hafta burada çalışacağız” dedi. Duyarlı kesimlere çağrı yapan Yıldırım, “Her şekilde yardım yapabilirler. Paketleyebilirler, dışarıda yardım toplayabilirler, insanları duyarlı hale getirebilirler, mutlaka bir yol vardır. Yapabilen kadınlar bir şeyler örebilirler, komşularına anlatabilirler, gıda toplayabilirler. Örneğin altın günleri yapıyorlarsa, altın günlerini bir buzdolabı almak için yapabilirler. Buzdolabı günü düzenleyebilirler” ifadelerini kullandı.

İHTİYAÇLAR DEVAM EDİYOR, YARDIMLAR SÜRMELİ

Rojava yönetiminde yer alan ve aynı zamanda depo sorumlusu olan  Murat Çiçek, dernek çalışmalarının gönüllülük esasıyla yapıldığını ifade ederek “Bu yardımlar bir kereye mahsus değil sürekli yaptığımız için her zaman eksiklerin giderilmesi gerekiyor. Bu konuda duyarlı tüm vatandaşlara çağrımızdır. Rojava Derneği ile bütünleşsinler. Banka hesap numaralarımız var, birebir bizimle iletişim kurabilirler. Zamanı olan gençler, anneler, babalar, Sümerpark'taki Rojava deposuna gelip paketleme işinde bizimle birlikte bu halka destekte bulunabilirler” dedi./EVRENSEL

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.